StoryEditor
RegijaŽUTA ZONA

Vodeća slovenska infektologinja traži da se zatvori granica s Hrvatskom za njihove turiste. ‘Situacija je riskantna, moramo uvesti ograničenja!‘

Piše JL
29. lipnja 2020. - 12:18
Ivo Ravlić/HANZA MEDIA

Bojana Beović, vodeća slovenska infektologinja i čelna osoba vladine savjetodavne skupine za Covid-19, u razgovoru za mariborski Večer rekla je da se ozbiljno razmatra zatvaranje granice s Hrvatskom za slovenske turiste, prenosi Jutarnji list.

Slovenska vlada sinoć se sastala kako bi se raspravljalo o novim mjerama za pripremu obrane od drugog vala koronavirusa, a jedna od tema rasprave bila je - Hrvatska.

- Virus se razbuktao u cijeloj državi i s obzirom na broj slučajeva, Hrvatska polako ispunjava uvjet da postane tzv. žuta zona. Naravno, to bi značilo da slijede nova ograničenja - rekla je Beović koja je na kraju otkrila koja je njezino mišljenje o cijeloj situaciji.

- Moje je mišljenje da bismo za nekoliko dana trebali razmotriti zatvaranje granice s Hrvatskom za slovenske turiste. Situacija je riskantna. Ako granica i dalje ostane otvorena, situacija će se pogoršati i možemo očekivati ​​drugi val epidemije. Ako se poveća broj infekcija u Sloveniji, postat ćemo opasni i za druge zemlje.

Prema riječima dr. Beović, jedan od najgorih mogućih scenarija je da se broj zaraženih u dva tjedna može povećati za čak četiri puta.

#SLOVENIJA#TURISTI #ZATVARANJE GRANICA#EPIDEMIJA

Izdvojeno

01. srpanj 2020 12:19