StoryEditor
Regijamanje preminulih

U BiH nešto više od 1500 novozaraženih, umrle 34 osobe. Za razliku od Hrvatske i Srbije, nema najave uvođenja strožijih mjera ograničenja

25. studenog 2020. - 14:01
Ilustracija/AFP

U Bosni i Hercegovini u srijedu je potvrđeno nešto više do 1500 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ali je zabilježen manji broj smrtnih slučajeva nego prethodnih dana jer su od utorka preminule 34 osobe kod kojih je zaraza ranije dijagonosticirana.

Od utorka su provedena testiranja nešto više od 3100 uzoraka, a zaraza je potvrđena kod 1088 osoba iz Federacije BiH te kod 417 iz Republike Srpske. 

Pojedinačno je najviše zaraženih bilo u Banjoj Luci, gdje su registrirana 104 nova slučaja, a u Sarajevu ih je bilo 90.

Dnevni broj novozaraženih u BiH već je dva tjedna znatno niži nego u drugim državama regije, no ta zemlja ipak bilježi razmjerno veliki broj smrtnih slučajeva povezanih sa zarazom.

Od početka epidemije u ožujku do sada je umrlo više od 2400 zaraženih, a i u danima smanjenog broja novozaraženih svakodnevno je umiralo više od 40 osoba.

Do srijede je ukupni broj slučajeva zaraze od ožujku povećan na nešto više do 83 tisuće.

Za razliku od Hrvatske i Srbije, u BiH nema najave uvođenja strožijih mjera ograničenja. Osim u distriktu Brčko, u drugim dijelovima zemlje dopušten je rad gotovo svih proizvodnih i uslužnih djelatnosti iako je radno vrijeme ograničeno do 22 ili 23 sata.

Tijekom noći u Federaciji BiH na snazi je zabrana kretanja za sve osobe, osim onih koje u to doba rade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. siječanj 2021 13:05