StoryEditor
Regijanastavak sjedniCe komisije za obranu i sigurnost

Opet zaustavljeni zakoni o policiji

Piše PSD.
20. ožujka 2008. - 21:44
Protiv predloženih zakona glasovali su predstavnici Komisije iz SDA, SDP-a i SDS-a, tako da je konačni rezultat bio 3:3

Što je sa zakonima o policiji  /  Miro Škobić 
U nastavku prekinute sjednice Zajednička komisija za obranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH ponovno nije podržala dva zakona o reformi policije, i to Zakon o direkciji za koordinaciju policijskih struktura i agencijama za podršku policijskim strukturama u BiH, te Zakon o nezavisnim i nadzornim tijelima policije BiH.

 Komisija je zaključke proslijedila u Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, koji je zasjedao u poslijepodnevnim satima četvrtka.

Premda se očekivalo da će Komisija poduprijeti zakone, to se nije dogodilo. Protiv predloženih zakona glasovali su predstavnici Komisije iz SDA, SDP-a i SDS-a, tako da je konačni rezultat bio 3:3.

Prema riječima Martina Raguža, zastupnika HDZ-a 1990., traži se žurno rješenje prema kojemu bi predloženi zakoni zaobišli komisiju i završili u parlamentarnoj proceduri, što bi u konačnici trebalo odškrinuti vrata BiH prema EU-u.

Podsjećanja radi, Zajednička komisija za obranu i sigurnost u srijedu je do kasnih noćnih sati razmatrala dva zakona o reformi policije, ali se prijašnja stajališta nisu promijenila. Iz tog razloga, sjednica je prekinuta uz obrazloženje kako se vode intenzivni razgovori s ciljem pridobivanja jednog člana Komisije.

Premda nitko od članova Komisije nije želio otkriti tko je stranački jezičak na vagi, nakon glasovanja za prekid sjednice moglo se zaključiti kako je to član Komisije iz SDS-a, jer je bio suzdržan prilikom glasovanja.

Zlatko TULIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. rujan 2020 00:49