StoryEditor
Politikaizbori za parlament

Zeleno-lijeva koalicija pozvala Hrvatice da izađu na izbore: ‘Izborite se protiv mraka kojeg donosi desnica‘

2. srpnja 2020. - 18:40
Možemo!, Nova ljevica, Radnička fronta, ORaH, Zagreb je naš! i Za grad čine zeleno-lijevu koalicijuArhiva/Damjan Tadić/HANZA MEDIA

Zeleno-lijeva koalicija pozvala je u četvrtak biračice da u što većem broju ove nedjelje izađu na parlamentarne izbore, i da se, kako navode, zajedno s njima "izbore protiv mraka kojeg donosi desnica".

"Nikada nije bilo važnije spriječiti razne škore i raspudiće kojima je osnovni cilj zatiranje ženskih prava. Zato smo danas upalile baklje protiv mraka i pozivamo vas da stanete s nama koje se godinama borimo za jednakost", poručili su biračicama iz koalicije Možemo!, Nova ljevica, Radnička fronta, ORaH, Zagreb je naš! i Za grad.

Zeleno-lijeva koalicija navodi da smo 'usred  svjetske pandemije, klimatskog izvanrednog stanja i ponovne recesije' i tvrdi da se većina stranka u ovoj izbornoj kampanji nije bavila time od čega ćemo živjeti, kako ćemo organizirati zdravstvo i školstvo, nisu se bavili time kako da se kao društvo pripremimo za klimatsku katastrofu.

"Umjesto toga bavili su se time što smijemo ili ne smijemo sa svojim tijelima, pod kojim uvjetima i uz čiju dozvolu. Nedvosmisleno poručujemo: neće proći! ", poručuju iz te koalicije.

"Ima nas svakakvih - mlade smo i stare, gay i straight, udane, rastavljene, single, majke i one kojima to ne pada na pamet, obrazovane i neobrazovane, zaposlene i nezaposlene, iz javnog i privatnog sektora, u mirovini, u skrbi, bolesne i zdrave - različite smo, a jednake. Različite, i ustrajne u tome da Hrvatsku učinimo društvom jednakih", poruka je biračicama iz zeleno-lijeve koalicije Možemo!, Nova ljevica, Radnička fronta, ORaH, Zagreb je naš! i Za grad.

Biračice pozivaju da glasaju za žene na listi broj 3.

Izdvojeno

21. srpanj 2020 22:25