StoryEditorOCM
MišljenjaKONCERT LEPE BRENE U SUSJEDSTVU IZAZVAO REAKCIJE

'Ljudi, nisam znao do sinoć da je Trebinje grad u Herceg Bosni'

Piše DV
18. kolovoza 2019. - 15:18
U Trebinju, točnije u Gradu sunca, akvaparku hercegovačkog poduzetnika Rodoljuba Draškovića, sinoć je održan koncert Lepe Brene. Prvi put poslije 30 godina Fahreta Jahić Živojinović, poznatija kao Lepa Brena, jedna od najvećih zvijezda bivše Jugoslavije, održala je koncert u najbližem dubrovačkom susjedstvu, što je izazvalo mnogobrojne komentare stanovnika Trebinja, ali i šire.
Pred publiku je došla spustivši se helikopterom.
U Trebinje ju je doveo poduzetnik Rodoljub Drašković, nedavno proglašen 'knezom', vlasnik Swisslion tvrtke i velebnog dvorca u naselju Dražin kod Trebinja. Za 'hercegovačkog kneza' 6. kolovoza ga je proglasio Savez općina i grada Istočne Hercegovine. Odluka o uvođenju ove titule i priznanja u statut Saveza donesena je nedavno, neposredno pred odluku o Draškovićevom 'krunjenju', iako je Savez osnovan prije 13 godina.
Koncert je, kažu, bio veleban kao i Draškovićev dvorac, mnogobrojna publika pjevala je s Brenom puna dva sata. No, u komentarima na tekst o koncertu na portalu Trebinje live čitatelji su se osvrnuli i na jednu 'omašku' Fahrete Jahić, koja je u pozdravnom govoru izrazila dobrodošlicu publici u 'jedan od najljepših gradova u Herceg Bosni'.
- Nitko da spomene šta je Fahreta izjavila i ostade živa. Je li namjerno ili slučajno nećemo saznati. Kaže Fahreta: dobrodošli u jedan od najlepših gradova u Herceg Bosni. To je isto ko kad bi na Širokom Brijegu rekla da je najljepši grad u Republici Srpskoj. Čisto sumnjam da bi joj se to tamo omaklo jer zna koliko oni drže do sebe i svoga – jedan je komentar, dok drugi spočitava: 'Ljudi, nisam znao do sinoć da je Trebinje grad u Herceg Bosni kao što reče dotična. Mogu mislit kako bi reagovali da je u Mostaru rekla da je u Republici Srpskoj'.
Neki su išli još dalje pa komentirali:
- Da mi je ne'ko rekao u ratu da će Hercegovina imati kneza, atamana, počasne građane i ostale izmišljene likove, prešo bi na drugu stranu.
Pedesetosmogodišnja pjevačica nastupit će uskoro i u Hrvatskoj, u zagrebačkoj Areni 14. prosinca ove godine, gdje je zadnji put nastupala 2009. i zasigurno će opet napuniti dvoranu.
21. travanj 2024 16:54