StoryEditorOCM
KulturaPRIZEMLJE NARODNE KNJIŽNICE

Galerija Artur, Udruga DART i Dubrovačke knjižnice: Uz otvorenje izložbe ''Knežev dvor'' započele i radionice izrade karnevalskih maski

Piše DV
23. siječnja 2020. - 17:38
U organizaciji Galerije Artur i u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, 23. siječnja 2020., otvorena je tematska kolektivna izložba domaćih umjetnika pod naslovom ”Knežev dvor” u prizemlju Narodne knjižnice. Uz izložbu, u istom prostoru, Galerija Artur i Udruga DART započele su art radionicu izrade karnevalskih masaka na kojima sudjeluju djeca školskoga i predškolskoga uzrasta.

- Ova izložba je premještena iz Galerije Artur u jednom manjem obimu, ujedno nam je ona jedna vrsta zidne podloge za radionicu koju ćemo raditi sa školskim i predškolskim ustanovama. Sve je otvoreno za javnost. Ideja je da se pripremimo za karnevo na način da svaki razred izabere tematski jednu masku i onda mi s učiteljicama uradimo predložak te maske, a djeca dalje sami to dorađuju – rekla je vlasnica Galerije Artur i idejna začetnica ovog projekta.

Izložba će u prizemlju Narodne knjižnice biti postavljena do 4. veljače 2020., dok će radionice izrade maski trajati do 31. siječnja 2020.
 
 
19. travanj 2024 02:38