StoryEditorOCM
KulturaRAZNOVRSTAN POSTAV

PRIZEMLJE NARODNE KNJIŽNICE GRAD 'Ulipudovci' otvorili svoju 176. izložbu

Piše PSD.
25. studenog 2019. - 22:41
Članovi Udruženja likovnih i primijenjenih umjetnika Dubrovnik (ULIPUD) otvorili su u prizemlju Narodne knjižnice Grad svoju 176. izložbu. Predsjednica Udruženja Ana Bašić tom je prilikom kazala nekoliko prigodnih riječi:

- Izložbu tradicionalno otvaramo u doba darivanja, a s obzirom na to da smo ove godine izgubili popriličan broj članova, što starije, što mlađe dobi - napustili su nas tjelesno ali ne i duhovno - odlučili smo se duhovno pokloniti tim našim članovima koji su nas na neki način napustili. Kako je udruga živo biće, tijelo, ona se stalno obnavlja, uvijek netko dolazi ili odlazi pa tako imamo nove članove. Što se tiče postava izložbe, on je uvijek u nekakvoj disperziji – imate od hiperrealizma do nekog surealizma, imate oblike naive, imate primijenjene umjetnosti, imate niski reljef u obliku neoklasicizma... Ne želim nikoga posebno isticati jer mi smo kao udruga jedinstveni i mogu samo reći da se postav ove izložbe potpuno razlikuje od postava prethodne, 175. izložbe. Jer, uvijek su to neki drugi članovi, drugačiji je pristup materiji, kazala je Bašić otvarajući izložbu te okupljene pozvala 6. prosinca u Čitaonicu Narodne knjižnicu grad na kulturnu večer ”Blagdan nade” koju organizira ULIPUD na kojoj će se čitati poezija i proza, a događaj će biti popraćen glazbom.

U izložbi sudjeluju: Ana Bašić, Ana Greget, Marko Kriste, Jurica Pavlović, Aster, Branko Komnenović, Ankica Krile, Marijo Marčinko, Seka Mladinov, Alen Ukota, Aida Reka Idrizaj, Ane Deranja, Stanka Matić, Mirela Bazdan, Rena Brković, Đorđio Cavaliere, Vinko Bazdan, Dragiša Aleksić, Paulina Muhoberac, Luka Capor, Neno Kera, Ante Brautović, Mirjana Jokić, Robert Kralj, Ani Marčinko, Kristina Skako, Borislav Batinić, Marija Kluth, Ivana Sinković Tomljanović, Katarina Ucović, Tibor Mladinov, Sandra Ukota, Marija Batinić i Amela Bakšić.

Izložba, plod suradnje ULIPUD-a i Dubrovačkih knjižnica, ostaje otvorena do 5. prosinca. bLu
24. travanj 2024 13:53