Vijesti Kultura

OBJAVLJENE NOMINACIJE ZA NAGRADU HRVATSKOG GLUMIŠTA 2019.

Predstava "Blizanke", Romano Nikolić, Mirej Stanić, Doris Kristić...

OBJAVLJENE NOMINACIJE ZA NAGRADU HRVATSKOG GLUMIŠTA 2019.

Objavljene su nominacije za Nagrade hrvatskog glumišta 2019. godine, a među nominiranim dramskim umjetnicima i predstavama, ima i onih koji su nastali u produkciji Dubrovačkih ljetnih igara i Kazališta Marina Držića, a među nominiranim svakako ima Dubrovčana i Dubrovkinja.

KAZALIŠTE MARINA DRŽIĆA

U kategoriji “Najbolje sporedne ženske uloge” nominirana je članica ansambla KMD-a, Mirej Stanić za ulogu u predstavi “Posljedice” autora i redatelja Romana Nikolića u koprodukciji Udruge Arterarij iz Zagreba i KMD-a.

“Za najbolju lutkarsku predstavu ili predstavu za djecu i mlade - drama” nominirane su “Blizanke” Nikoline Rafaj u režiji Lee Anastazije Fleger u produkciji KMD-a.

“Za najbolja glumačka ostvarenja u lutkarskim predstavama ili predstavama za djecu i mlade” nominirane su Vini Jurčić i Irena Tereza Prpić za uloge blizanki u predstavi “Blizanke” Nikoline Rafaj u režiji Lee Anastazije Fleger u produkciji KMD-a.

70. DUBROVAČKE LJETNE IGRE

Predstava "Geranium" nastala prema istoimenoj pripovijetki Iva Vojnovića te pripovijetki "Otok" Antuna Šoljana, praizvedena 20. kolovoza 2019. u parku Umjetničke škole na 70. Dubrovačkim ljetnim igrama, nominirana je u čak tri kategorije:

- Marina Pejnović za najbolje redateljsko ostvarenje - DRAMA;

- Romano Nikolić za ulogu Harona u kategoriji sporedne muške uloge;

- Zdravka Ivandija Kirigin za najbolju scenografiju.

NOMINIRANI DUBROVČANI / DUBROVKINJE

Također, za Najbolju kazališnu scenografiju i kostimografiju - SCENOGRAFIJA nominirana je Dubrovkinja Doris Kristić i to za predstavu za djecu i mlade "Timm Thaler ili prodani smijeh" Jamesa Krüssa - Jelene Kovačić u režiji Renea Medvešeka i produkciji Gradskog kazališta Trešnja iz Zagreba.

Za najbolje dirigentsko ili redateljsko ostvarenje - OPERA nominiran je i Ivo Lipanović (rođen u Dubrovniku, a podrijetlom iz Lumbarde na Korčuli) i to za dirigiranje opere "Nabucco" Giuseppea Verdija u režiji Georgija Para i Jelene Bosančić i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu za 64. Splitsko ljeto.

Za najbolja umjetnička ostvarenja - OPERA za najbolju žensku ulogu nominirana je Dubrovkinja Dubravka Šeparović Mušović za ulogu Klitemnestre u operi "Elektra" Richarda Straussa pod dirigentskim vodstvom Villea Matvejeffa, u režiji Marina Blaževića i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, Rijeka.

Nagrade hrvatskog glumišta bit će dodijeljene 24. studenog u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

loading...
Naslovnica Kultura

Najčitanije

Najnovije

FILM TJEDNA Nož u leđa

FILM TJEDNA Nož u leđa
Nakon polovičnog uspjeha osme epizode Star warsa 'The last Jedi', redatelj Rian Johnson iz visina znanstvene fan...
FILM TJEDNA Nož u leđa