StoryEditorOCM
KulturaDANAS U 17:00 SATI

Ivanka, Mrle i njihovi ''Kišni razdraganci'' dolaze u Dubrovačke knjižnice

Piše DV
23. listopada 2019. - 11:44
Promocija dječjeg albuma ”Kišni razdraganci” Ivanke Mazurkijević i Damira Martinovića Mrleta i istoimene slikovnice autorice Lane Letović Perčin, održat će se u sklopu manifestacije Mjeseca hrvatske knjige u Čitaonici Narodne knjižnice Grad, u srijedu 23. listopada 2019., s početkom u 17 sati.

Mrle je objasnio kako je pjesmu ”Kišni razdraganci”  skladao još dok je bio u grupi Termiti, a posvećena je njegovom najdražem gradu Rijeci gdje kiša često pada, ali su ljudi ‘razdragani, otvoreni, znatiželjni, ne smetaju im razlike’, nego im se sviđa to što su svi ‘različiti’. ”Kišni razdraganci zapravo su sinonim za tradicionalnu riječku punk ili rock obitelj”, ističe autor pjesme.
Na ovom dječjem glazbenom putovanju u pjesmi „Alisa“ pridružio se i glazbenik Massimo Savić, na gitari je bio producent, snimatelj i gitarist Leta 3 Matej Zec, a na sitru u ‘Balonu’ pridružio se Ivan Valušek, dok produkciju albuma potpisuje Iztok Turk. Album prati i vesela slikovnica koju autorski potpisuje upravo Lana Letović Perčin.
 
18. travanj 2024 14:01