StoryEditorOCM
KulturaSUTRA U NARODNOJ KNJIŽNICI GRAD

Predavanje Laszla Pintera ''Ljubav prema sebi kao osnova ljubavi prema drugima''

Piše DV
17. listopada 2019. - 11:46
Laszlo Pinter, integrativni tjelesno-orijentirani terapeut, održat će predavanje u Narodnoj knjižnici Grad u petak, 18. listopada 2019., s početkom u 17:30 sati na temu građenja zdrave ljubavi spram sebe pod imenom ''Ljubav prema sebi kao osnova ljubavi prema drugima''.

Od njenog korijena koji možemo naći već u periodu našeg fetalnog razvoja, kada je taj proces izvan naše svjesne kontrole i ovisan je o osjećajnim stanjima naše majke koja nas je u svom tijelu nosila. Nadalje koji uticaj na osjećaje spram sebe i drugih ima iskustvo rođenja i vrsta dobrodošlice i kontakta sa majkom i drugima. Kako iskustvo vezivanja i kontakta sa drugima nadalje formira taj osjećaj sebe i drugih kroz prve mjesece i godine života. Govorit će se i o utjecaju socijalizacije u vrtiću i školi na formiranje osjećaja ljubavi spram sebe. Mapirat će se najvažnije prepreke na koje ljudi nailaze pri sazriješavanju osjećajnog odnosa spram sebe i drugih i izložit će se praktični načini pomoći i samopomoći koje Pinter koristi pri edukacijama u izgradnji zdravog osjećaja ljubavi spram sebe i drugih.

Teme predavanja:
– Zašto je nemoguće voljeti druge, ako ne volimo sebe, odnosno zašto žrtvovanje za druge nije ljubav, te zbog toga neizbježno vodi u nezadovoljstvo.
– Zašto je zdrava ljubav prema sebi osnova zdrave ljubavi prema drugima.
– Kako se u prvim mjesecima našeg života rađa “srž našeg ja”, baza našeg zdravog osjećaja sebe, odnosno “korijen” naše kasnije osobnosti.
– Važnost majčina lica, tijela i glasa pri rađanju “sržnog ja”.

Ova tema je ujedno i najava otvaranja škole Centar za Integrativni Razvoj – Dubrovnik, kao prve generacije koja kreće u 11. mjesecu 2019.

Na ovu temu će se održati i radionica u subotu 19. listopada 2019. koju vodi Laslo Pinter, suosnivač škole CIR i Olivera Drutter kao asistent-predavač.
 
19. travanj 2024 05:35