StoryEditorOCM
KulturaJESENJI GLAZBENI MOSKAR

Dora Kamber i Pero Škobelj u palači Sponza

Piše DV
13. listopada 2019. - 11:42
Dubrovački glazbenici, violinistica Dora Kamber i gitarist Pero Škobelj večeras će u palači Sponza održati koncert, čime počinje
peti jesenski ciklus Dubrovačkog simfonijskog orkestra „Jesenji glazbeni moskar“.

Na programu djela:

S.L. Weiss       Ciaccona uG molu
F. Schubert       Arpeggione sonata u A duru D.821
M. Miletić       Sonatina za violinu i gitaru
A. Piazzola       Histoire du Tango
                         Café 1930
                          Nightclub 1960

Dora Kamber specijalizirala je 2017. godine na poslijediplomskom specijalističkom studiju, na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu, na temu Artikulacija u Mozartovim i Beethovenovim violinskim sonatama. Usavršavala se na seminarima kod prestižnih svjetskih pedagoga kao sto su: Asja Kouchner, Alice Shoenfeld, Jennifer Ward-Clarke, Catherine Mackintosh, Therese Caudle, Merit Palas, Jeanne Janssens, Marianne Rygner, Felicity Lipman, Marja Olama, Bela Detrekoy, Tove Detrekoy, Alexsander Gilman... Kao solistica i članica komornih ansambala dobitnica je visokih nagrada na regionalnim i državnim natjecanjima. Zadnjih deset godina radi kao profesorica violine na Umjetničkoj školi Luka Sorkočević u Dubrovniku za koje vrijeme njeni učenici osvajaju ukupno 50 visokih nagrada na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima.

Pero Škobelj svoju glazbenu naobrazbu na gitari stekao je u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića u klasi prof. Tomislava Žerovnika i prof. Maroja Brčića, a zatim na Umjetničkoj akademiji sveučilišta u Splitu u klasi prof. Gorana Listeša, gdje je diplomirao 2011. godine. Tijekom svog školovanja sudjelovao je na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima u solo i komornoj kategoriji te osvojio brojne nagrade. Pohađao je brojne majstorske tečajeve koje su vodili svjetski poznati gitaristi: Zoran Dukić, Ana Vidović, Istvan Römer, Denis Azabagić, Pepe Romero, Aniello Desiderio, Carlo Marchione i Marcin Dylla.
Od 2011. radi kao profesor gitare u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića u Dubrovniku i Cavtatu te često nastupa kao solist i član komornih ansambala.

Koncert počinje u 20,30.
24. travanj 2024 10:20