StoryEditorOCM
KulturaVEČERAS U ČITAONICI NARODNE KNJIŽNICE GRAD

NAJAVA Predstavljanje zbirke pjesama Lucije Kovačević  ‘’Zahvaćenost životom’’

Piše DV
1. listopada 2019. - 11:58
U Čitaonici Narodne knjižnice Grad (Saloča od zrcala) u utorak,  1. listopada 2019., u 19 sati održat će se, u izdanju Hrvatskog kulturnog društva Napredak, promocija knjige autorice Lucije Kovačević  Zahvaćenost životom.
 
Ovo je autoričina druga knjiga,  u izdanju Društva dubrovačkih pisaca 2016.objavljena joj je zbirka pjesama Trenuci neprolaženja.
 
U predstavljanju sudjeluju:predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak prof. Milan Perić, urednica knjige docentica na Sveučilištu u Dubrovniku  dr. sc. Katja Bakija, mag. educ.kroat. Nikolina Kuraica, prof. Jakov Kakarigi, prof. Dubravka Kakarigi, dipl.oec. Marija Zdrilić i autorica Lucija Kovačević.
 
 „Ono što je temeljna privlačna snaga u pisanju Lucije Kovačević, bilo da je riječ o poeziji ili prozi, jest snažan, gotovo zarazan optimizam koji zrači i isijava iz svega što ova autorica stvara. Tematski dijapazon njenih priča i pjesama (iako skoro sve priče iz ove knjige možemo čitati i kao pjesme u prozi) pokriva čitav jedan bogato i sretno proživljen život usprkos neprežaljenom gubitku majke koju nikad nije upoznala. Ipak sve što je ova autorica napisala pohvala je životu, zahvala na dragocjenom i jedinstvenom daru življenja u suglasju s Bogom, ljudima i samim sobom.
 
Kroz svoje stihove i prozu Lucija Kovačević prolazi otvorenih očiju i otvorena srca hrabro grabeći „izazove života“ koji živi u punini svakog dana, u svijetu koji se oko nje otvara i pulsira kao sjajna titrajuća kružnica, kao blistavi krug zadovoljstva.“- zapisala je u predgovoru knjizi urednica Katja Bakija.
 
23. travanj 2024 18:53