Vijesti Kultura

DOBITNIK NAGRADE ORLANDO SA 67. IGARA

Violinski virtuoz Aleksey Semenenko večeras nastupa s DSO-om

DOBITNIK NAGRADE ORLANDO SA 67. IGARA
Ukrajinski violinist Aleksey Semenenko kojeg dubrovačka publika najviše pamti kao dobitnika  Nagrade Orlando 2016. godine, večeras će nastupiti u atriju Kneževa dvora s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. Koncertom će ravnati Christoph Campestrini, a na programu su Beethovenova Simfonija br. 7 u A duru te Brahmsov Koncert za violinu i orkestar. Početak koncerta je u 21 sat.
 
Aleksey Semenenko prepoznatljiv je po svojim strastvenim izvedbama koje resi “sjajna tehnika i intonacija, zanos, inteligencija, suptilnost i prekrasno fraziranje” (The Boston Musical Intelligencer), te “neusporedivo rafinirano umijeće muziciranja” (The Strad).  Ove su odlike zapažene već na njegovom trijumfalnom nastupu na belgijskom glazbenom natjecanju Queen Elisabeth 2015. godine. Tijekom 2015. i 2016. godine u Europi i SAD-u nastupa na solističkim koncertima te uz Simfonijske orkestre Istočnog Connecticuta, DuPagea i Meridiana. Među orkestrima s kojima je nastupao kao solist su Moskovski  virtuozi, Kijevski nacionalni orkestar i Sinfonietta Hungarica. Prošle godine s DSO-om i maestrom Nicholasom Miltonom otvorio je Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto.
 
Austrijskog dirigenta Christopha Campestrinija definira bogata glazbena tradicija njegove domovine, kao i kozmopolitsko obrazovanje koje je dobio tijekom svojih formativnih godina u New Yorku. Studirao je dirigiranje, kompoziciju, filozofiju i jezike na Juilliard School i na Sveučilištu Yale. Christoph Campestrini sada održava vrlo aktivan raspored dirigiranja po cijelom svijetu u širokom spektru repertoara, nakon što se pojavio s Londonskim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom Moskovskog radija, Njemačkim simfonijskim orkestrom Berlin, Frankfurtskim radio simfonijskim orkestrom, Orkestarom Mozarteum Salzburg, Bečkim radijskim simfonijskim orkestrom, Praškim radijskim simfonijskim orkestrom, Seoulskom filharmonijom, Državnim simfonijskim orkestrom Meksika i mnogim drugim. Glavni je gost dirigent Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto.
 
loading...
Naslovnica Kultura

Najčitanije

Najnovije