Vijesti Kultura

DUBROVAČKE KNJIŽNICE POZIVAJU NA UČLANJENJE. ČITAJTE!

MEĐUNARODNI DAN PISMENOSTI Idućeg tjedna besplatna članarina novim maloljetnim članovima

DUBROVAČKE KNJIŽNICE POZIVAJU NA UČLANJENJE. ČITAJTE!
Dubrovačke knjižnice pripremile su raznovrstan program za idući tjedan, posvećen Međunarodnom danu pismenosti. Svim novim maloljetnim članovima Knjižnice daruju besplatnu godišnju članarinu, ali na upis moraju doći s roditeljem.

Na Odjelu za djecu i mlade, u ponedjeljak 9. rujna, u 17,30, djeca će se moći igrati, između ostalog, i korijenima pismenosti dodavši im začin suvremenosti i igre. Uz kratko predavanje o glagoljici vozit će se paralelni slalom našeg prvog i aktualnog pisma, a sve to u dobrom društvu ljubitelja društvenih igara, igru Memory glagoljica za školarce. Nakon igre svi će se moći okušati u pisanju glagoljice na papiru i masi za modeliranje, poručuju iz Knjižnica.

U Ogranku Lapad, tim povodom, u utorak 10. i petak 13. rujna 2019., održat će se radionice za svih 120 učenika drugih razreda OŠ Ivana Gundulića, a svi će dobiti i besplatnu članarinu za jednu godinu i prigodan poklon.

Ogranak Mokošica, u srijedu 11. rujna, poziva sve prvašiće na druženje  u 17,30 sati. Tamo će, uz priču o jednom vuku, saznati što to veže čitanje i lijepo ponašanje i koje još mogućnosti otvara ustrajno učenje.
 
Podsjećamo kako će cijeli tjedan u svim ograncima biti besplatan upis učenicima, a najbržim prvašićima i poklon iznenađenja!
 
Međunarodni dan pismenosti obilježava se 8. rujna. Pokrenuo ga je UNESCO 1966. godine s ciljem promoviranja učenja i pismenosti, ali i osvješćivanja problema nepismenosti koji još uvijek pogađa veliki dio svjetskog stanovništva. U svom dokumentu UNESCO, naglašavajući nužnost pismenosti za pojedinca i društvo u digitalnom okruženju, naziva ih pismenostima opstanka, preživljavanja sugerirajući time da je razvoj društva i pojedinca nemoguć bez posjedovanja vještina bitnih šest vrsta pismenosti ( Horton, 2007.): Osnovna pismenost, Računalna pismenost, Medijska pismenost, Obrazovanje na daljinu i e-učenje, Kulturalna pismenost, Informacijska pismenost.
loading...
Naslovnica Kultura

Najčitanije

Najnovije