StoryEditorOCM
KulturaKLJUČEVI OD GRADA ZA DJECU I MLADE U PUSTIJERNI

Najmlađi uživali u pričama dubrovačkog kraja uz Jasnu Held

Piše PSD.
17. kolovoza 2019. - 14:17
Pripovjedačica Jasna Held održala je jučer, 16. kolovoza, u okviru popratnog programa Igara Ključevi od grada za djecu i mlade pripovjedaonicu narodnih priča dubrovačkog kraja iz zbirke Baltazara Bogišića, pred najmlađom festivalskom publikom u vrtu biskupijskog sjemeništa na Jezuitima.

Sjajna pripovjedačica pokazala je jučer svoje umijeće pripovijedanja narodnih bajki i priča sakupljenih u okolici Dubrovnika u vrtu biskupijskog sjemeništa na Jezuitima pred brojnom dubrovačkom dječicom, ali i mnogim zainteresiranim odraslima. Jasna Held i prošle je godine na Igrama u crkvici sv. Stjepana u Pustijerni pripovijedala narodne priče dubrovačkog kraja i okupila najmlađu festivalsku publiku u velikom broju te ih odvela u svijet narodnih priča i bajki iz okolice Dubrovnika.

U sklopu programa razvoja publike Ključevi od grada, koji se odvija drugu godinu zaredom, do kraja jubilarne festivalske sezone održat će se trodnevna radionica za mlade udruge BoliMe 19., 20. i 21. kolovoza u Palači u ulici Braće Andrijića. Posljednji dan radionice sa srednjoškolcima, koju vode Adrian Pezdirc i Marina Vitković, 21. kolovoza u 18 sati, održat će se okrugli stol za zainteresiranu javnost na temu radionice.
16. travanj 2024 08:28