Vijesti Kultura

70. DUBROVAČKE LJETNE IGRE

Sutra posljednji ovogodišnji festivalski nastup Linđa na Revelinu

70. DUBROVAČKE LJETNE IGRE
Četvrti te ujedno posljednji nastup Folklornog ansambla Linđo na 70. Dubrovačkim ljetnim igrama na rasporedu je sutra, u utorak 13. kolovoza s početkom u 21:30 sati na taraci tvrđave Revelin.

Prvi Linđov nastup na 70. Igrama obilježilo je gostovanje KUD-a Jedinstvo iz Splita, a program preostalih festivalskih izvedbi sačinjen je od neizbježne dubrovačke poskočice linđo, podravskih svata, bunjevačkih plesova, vrličkog kola, starih splitskih plesova, plesova iz Zaprešića te, uz glazbene točke, i ulomka iz tradicionalne konavoske zdravice koju govori ravnatelj Folklornog ansambla Linđo Vlaho Kljunak. Linđove izvedbe na Revelinu tradicionalno su praćene dugotrajnim aplauzom s ovacijama zadovoljne domaće i inozemne festivalske publike, kako je bilo i na tri do sada održana festivalska nastupa.

Folklorni ansambl Linđo od 1967. godine redovito nastupa na Dubrovačkim ljetnim igrama, a na brojnim gostovanjima diljem svijeta uspješno promovira ime Dubrovnika i Hrvatske. Kolo linđo se, uz festu sv. Vlaha, dubrovački govor, umijeće izrade konavoskog veza, klapsko pjevanje, nijemo kolo Dalmatinske zagore, bećarac, međimursku popevku i druga kulturna dobra iz raznih hrvatskih krajeva, nalazi na listi zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara RH.
loading...
Naslovnica Kultura

Najčitanije

Najnovije