StoryEditorOCM
Kultura70. DUBROVAČKE LJETNE IGRE

Sutra posljednji ovogodišnji festivalski nastup Linđa na Revelinu

Piše Foto: DLJI
12. kolovoza 2019. - 13:35
Četvrti te ujedno posljednji nastup Folklornog ansambla Linđo na 70. Dubrovačkim ljetnim igrama na rasporedu je sutra, u utorak 13. kolovoza s početkom u 21:30 sati na taraci tvrđave Revelin.

Prvi Linđov nastup na 70. Igrama obilježilo je gostovanje KUD-a Jedinstvo iz Splita, a program preostalih festivalskih izvedbi sačinjen je od neizbježne dubrovačke poskočice linđo, podravskih svata, bunjevačkih plesova, vrličkog kola, starih splitskih plesova, plesova iz Zaprešića te, uz glazbene točke, i ulomka iz tradicionalne konavoske zdravice koju govori ravnatelj Folklornog ansambla Linđo Vlaho Kljunak. Linđove izvedbe na Revelinu tradicionalno su praćene dugotrajnim aplauzom s ovacijama zadovoljne domaće i inozemne festivalske publike, kako je bilo i na tri do sada održana festivalska nastupa.

Folklorni ansambl Linđo od 1967. godine redovito nastupa na Dubrovačkim ljetnim igrama, a na brojnim gostovanjima diljem svijeta uspješno promovira ime Dubrovnika i Hrvatske. Kolo linđo se, uz festu sv. Vlaha, dubrovački govor, umijeće izrade konavoskog veza, klapsko pjevanje, nijemo kolo Dalmatinske zagore, bećarac, međimursku popevku i druga kulturna dobra iz raznih hrvatskih krajeva, nalazi na listi zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara RH.
20. travanj 2024 02:11