StoryEditorOCM
KulturaIZLOŽBA 'MIRKO ILIĆ - TRENUTAK PRED KATASTROFU'

Grad na par mjeseci postaje izložbeni prostor

Piše DV
7. kolovoza 2019. - 17:41
Izložbom 'Mirko Ilić – Trenutak pred katastrofu: strip, ilustracija i dizajn' kustosa Dejana Kršića i Marka Goluba koja se otvara u Lazaretima u subotu, 17. kolovoza u 22 sata dubrovačka publika moći će se uvjeriti zašto je Mirko Ilić i nakon više od četiri desetljeća stvaranja još uvijek jedan od najzanimljivijih grafičkih dizajnera i političkih ilustratora te zašto uživa globalni zvjezdani status, stoji u najavi događaja.
U sklopu projekta Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika, publika će pored ilustracija, stripova i plakata iz različitih faza Ilićeve karijere moći uživati i u ostalim aspektima njegova profesionalnog djelovanja kao inicijatora, kustosa i istraživača, koji se rijetko sagledava sučelice s njegovim dizajnerskim radom.
Zahvaljujući još jednom takvom Ilićevom 'kustoskom' istraživačkom radu, cijeli Grad će na par mjeseci postati izložbeni prostor. Naime, Ilićevim posredstvom, u Dubrovnik stiže i putujuća izložba 'Tolerance Poster Show' koju čine 132 plakata, sve mahom globalnih ikona dizajna poput Miltona Glasera autora kultnog loga INY, Seymoura Chwasta, Petera Bankova, Guntera Rambowa, Niklausa Troxlera i brojnih drugih.
20. travanj 2024 17:02