StoryEditorOCM
KulturaDUBROVAČKE LJETNE IGRE

„KLJUČEVI OD GRADA“ ZA DJECU Kako nastaje predstava djeca učila u Dvoru

Piše DV
4. kolovoza 2019. - 14:33
U sklopu programa razvoja publike 70. Dubrovačkih ljetnih igara „Ključevi od Grada“, a povodom praizvedbe glazbeno-scenskog djela „Mali princ“, a atriju Kneževa dvora održana je radionica Zdravke Ivandije Kirigin „Kako nastaje predstava“, jučer, 4. kolovoza.

Scenografkinja i kostimografkinja Zdravka Ivandija Kirigin najmlađe je upoznala s kostimima predstave „Mali princ“ i objasnila osnovne postavke rada na scenografiji neke predstave. Brojna djeca su kroz crteže i kreativni rad papirom i bojicama predočili vlastitu viziju priče o malom princu, kostimima i scenom za tu predstavu, koja i sama donosi pročišćenu i jednostavnu estetiku i za koju je gotovo sve izrađeno od papira.

Popratni program razvoja publike „Ključevi od Grada“ na 70. Igrama donosi više programa za djecu, a uz već održane radionice „Video igra“ Ivana Marušića Klifa i Zdravke Ivandije Kirigin „Kako nastaje predstava“, u kolovozu nas očekuju i radionica za mlade „Boli me: anatomija srama“, zatim „Pripovjedaonica za djecu“ Jasne Held te lutkarska predstava „Bijesni Orlando“.

 
20. travanj 2024 14:34