StoryEditorOCM
KulturaPOZNATI TALIJANSKI OPERNI POP TRIO VEČERAS NASTUPA ISPRED KATEDRALE

IL VOLO Za Dubrovnik smo već znali preko 'Igre prijestolja'

Piše kf; Foto:
1. kolovoza 2019. - 22:33

Diljem svijeta poznati talijanski operni pop trio Il Volo kojeg čine bariton Gianluca Ginoble te tenori Piero Barone i Ignazio Boschetto, nastupit će večeras ispred Katedrale, uz svoj band te uz orkestar sastavljen od članova Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Tijekom generalne probe pred večerašnji koncert ovaj talijanski trojac savršenog glasa otkrio nam je što misle o Dubrovniku i u koje su kutke povijesne jezgre zavirili. Iako je ovo prvi put da borave u Dubrovniku za Grad su, kažu nam, već znali, zanimljivo, preko serije 'Igre prijestolja'.
- Da, i mi jako volimo tu seriju. Zato smo iskoristili boravak u Dubrovniku i jučer obišli lokacije gdje se snimala serija. To je bila najbolja tura. Išli smo sami bez vodiča. Kad ste U ovom Gradu kao da ste u nekoj drugoj stvarnosti, u nekom drugom svijetu. Kad izađete iz Grada sve je opet normalno, ali kad uđete u ovu povijesnu jezgru prekrasno je, kao da ste se vratili u povijest – otkrivaju nam članovi Il Volo. U Hrvatskoj su već bili. Lani su imali koncert u Zagrebu.
- Sretni smo što smo ovdje jer volimo Hrvate, tradicijom i kulturom Italija i Hrvatska su vrlo slične i bliske, hrana je ovdje dobra kao i kod nas. Hrvatska i Italija dijele povijest, puno priča i to je predivno jer znate Italija je jedna od najljepših zemalja na svijetu a tako je i s Hrvatskom. Ljudi trebaju otkriti Hrvatsku, a mi ćemo promovirati vašu zemlju po cijelom svijetu. Nadamo se vratiti vrlo brzo. Sigurno ćemo ponovno doći kao turisti. Želimo dovesti obitelji ovdje ali isto tako osim turističkog putovanja nadamo se i nekom ponovnom koncertu.
Jedan od njih boravak u Dubrovniku iskoristio je za jutarnje trčanje. Trčat će, kaže, i sutra ujutro prije odlaska. Otkrivaju nam kako su na instagramu postavili do sada najljepše slike koje su ikada postavili. Naravno, riječ je o slikama iz povijesne jezgre grada.
- Povijest, povijest i samo povijest. Sve što ovdje vidite je – wow – kaže Il Volo.
Kad su već spomenuli hranu pitali smo ih što su i gdje jeli u Dubrovniku?
- Jeli smo u hotelu ali bi voljeli probati nešto tradicionalno, ribu s blibliki – kazali su misleći pritom na blitvu. Osim blitve, naučili su oni još pokoju hrvatsku riječ.
- Znamo reći hvala na hrvatskom – havala.
Zahvalili smo i mi ovim simpatičnim Talijanima i poželjeli uspješan večerašnji koncert u što uopće ne sumnjamo.

18. travanj 2024 17:52