StoryEditorOCM
KulturaNA TVRĐAVI LOVRJENAC

PREMIJER NA PREMIJERI Andrej Plenković došao pogledati Hamleta

Piše DV
Foto Tonči Plazibat/HANZA MEDIA
28. srpnja 2019. - 00:19
Večeras je i predsjednik Vlade Andrej Plenković, inače dubrovački zet, na premijeri predstave Hamlet u okviru Dubrovačkih ljetnih igara, na tvrđavi Lovrjenac u Dubrovniku. Premijeru se u gledalištu priključila i ministrica kulture, Dubrovkinja Nina Obuljen Koržinek, domaćin, dubrovački gradonačelnik Mato Franković, europarlamentarka Dubravka Šuica i mnogi drugi.

Shakespearov Hamlet u režiji Paola Magellija i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla na tvrđavi Lovrijenac otvara premijerni dramski program jubilarnih 70. Dubrovačkih ljetnih igara. Hamlet se na Lovrjenac vraća nakon gotovo deset godina koliko je prošlo od zadnje produkcije i trinaesti je po redu postavljen na ovoj tvrđavi.

Prvi je Hamlet na Lovrjencu odigran još 1952., u režiji Marka Foteza s Veljkom Maričićem u naslovnoj ulozi. Kroz desetljeća nastavile su se produkcije s velikim redateljskim i glumačkim imenima, pa su tako ulogu danskog kraljevića, među ostalima, ostvarili i Rade Šerbedžija, Derek Jacobi, Lazar Ristovski, Daniel Day-Lewis i Goran Višnjić.

Andrej Plenković će u nedjelju sudjelovati na završnoj konferenciji projekta "Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika", u kompleksu Lazareti.
20. travanj 2024 03:58