StoryEditorOCM
KulturaLUŽA

Lena Kramarić otvorila izložbu "U okviru" 

Piše PSD.
17. srpnja 2019. - 11:31
Slikarica Lena Kramarić otvorila je u prostoru Luže izložbu „U okviru“. Vidno uzbuđena, Kramarić je kazala kako je izložba, koja nema kustosa, skoro ostala i bez naziva, ali se u zadnjem trenutku sjetila naziva. Izložene su slike na papiru pa je umjetnica kazala kako joj je to dalo dodatnu slobodu, tako je došla "korak bliže slobodnom izrazu". Podsjetila se svoje izložbe "Strategija preživljavanja i druge kombinirane tehnike na platnu" koju je otvorila na istom mjestu 2015.
 
- Kroz zadnjih par mjeseci radim sve osim slikanja dok gorim za nekom (većom) promjenom da bi moj rad bio autentičan u odnosu na život koji je zahtjevniji nego ikad. Promjene. Dugo želim raditi na papiru, ali ne uspijevam se odmaknuti od uhodanih obrazaca rada na platnu gdje me oduševljavaju "lažni" efekti - nedovršenosti i spontanosti - dok one - zapravo - u potpunosti izostaju. U tom smislu ovi radovi su  pomak jer označavaju početak autentičnosti. (...) U nekih mjesec dana napravila sam 19 crteža na papiru. Papirnate slike. Malo je frustrirajuća činjenica da je ovo početak nečega što se treba razvijati, ali izložba je tu, pred vratima i ja izlažem što imam, napisala je Kramarić u popratnom tekstu priznavši na otvaranju kako je ostala zatečena brojem posjetitelja.  

Izložba ostaje otvorena do 8. kolovoza, a realizirana je u suradnji s Kinematografima Dubrovnik te uz potporu Turističke zajednice grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika. bLu
20. travanj 2024 11:53