StoryEditorOCM
KulturaRAZGOVOR S GLUMCEM

NIKŠA BUTIJER Pohlepa i nezainteresiranost pojeli su dubrovačku ambijentalnu scenu

15. srpnja 2019. - 17:11
Ove godine na Igrama glumite u Hamletu...
Probe su na Lovrjencu počele već 1. srpnja i zasad se čini da sve ide u najboljem smjeru. Osjećamo da vlada veliki interes za samu predstavu pa očekujemo da će biti rasprodana. Još uvijek nam nije veliki pritisak, to će vjerojatno biti onih par zadnjih dana pred premijeru. Za sada je zabavno i pokušavamo kroz igru doći do rezultata tako da se trudimo biti što opušteniji. Lakše ćemo tako uspjeti.
Vi ste iz Konavala, ako je Hamlet Frano Mašković iz Gruža, kakav će biti Polonije? Hoće li imati one poznate konavoske malicije?
Pa ne bih baš otkrivao neke adute iz predstave. Polonije će biti zapravo takav da jednostavno ne da na sebe ni na svoju djecu pa tako ni ovima koji su u samom vrhu vlasti. Hamlet je kao komad svima jako dobro poznat i svi od njega imaju velika očekivanja pa tako i od onih rekao bih hamletijanskih pa i polonijevih fora koje se godinama ponavljaju. Pokušat ćemo napraviti tako da bude nešto novo, neko novo čitanje, vjerujem kako Hamleta tako i Polonija, koji je zapravo zamašnjak radnje u prva dva čina.
Pa ni Konavljani ne daju na se?
Tako je.

Cijeli razgovor pročitajte u tiskanom izdanju Dubrovačkog vjesnika! 

19. travanj 2024 08:00