StoryEditorOCM
KulturaIDEJE ZA LAZARETE

MJESTO ZAJEDNICE Javni poziv: što biste voljeli vidjeti od aktivnosti i programa u Lazaretima? Predložite!

Piše DV
12. srpnja 2019. - 22:30
Udruge koje dugi niz godina djeluju u Lazaretima (DEŠA, ARL i LERO), a koje su ujedno i partneri u projektu «Mjesto zajednice - razvoj društveno-kulturnog centra u Lazaretima» otvaraju javni poziv za predlaganje aktivnosti i programa u Lazaretima, a koji će se realizirati tijekom 2020. godine u suradnji s navedenim udrugama i u prostorima koje one koriste.

Poziv i način prijave pogledajte OVDJE. Poziv je nastao na temelju ankete i istraživanja provedenih 2018., a u kojima je sudjelovalo preko 400 naših sugrađana među kojima je veliki dio sudionika izrazio potrebu za ovakvom vrstom poziva za predlaganje aktivnosti. Pred vama se nalazi pilot poziv «Mjesta zajednice», a naša je velika želja razviti ga u kontinuirani godišnji poziv za predlaganje aktivnosti i programa u Lazaretima.

Za sve one koji nisu vični ispunjavanju google obrasca online ili nemaju mogućnost online ispunjavanja obrasca bit ćemo dostupni svake srijede od 11 do 13 h i od 16 do 18 h u prostorima ARL kako bismo vam uspješno pomogli. Prijedloge će birati po jedan predstavnik svake od udruga u Lazaretima (ARL, Deša, Lero) i dvoje predstavnika predlagatelja izabranih po principu nasumičnog odabira (više u uputama za prijave).

Osim formalnih uvjeta za odabir navedenima u uputama za predlagatelje pri odabiru aktivnosti i programa vodit ćemo se sljedećim kriterijima:
prijedlog pridonosi raznolikosti programa i aktivnosti u Lazaretima i stvara dodanu vrijednost
doprinosi razvoju kvalitete života šire lokalne zajednice
doprinosi razvoju i ideji kulturne demokracije i participativnosti

Poziv je otvoren do 5. kolovoza 2019. Objava rezultata poziva je 12. kolovoza 2019. Za sva pitanja i komentare dostupni smo na arl@arl.hr i info@desa-dubrovnik.hr
*MJESTO ZAJEDNICE – Razvoj društveno-kulturnog centra u Lazaretima:

Projekt Mjesto zajednice se temelji na gradnji civilno-javnog partnerstva između Grada Dubrovnika, Dubrovačkih ljetnih igara, Art radionice Lazareti, Deše i Studentskog teatra Lero. Projekt za cilj ima razvoj i uspostavljanje društveno-kulturnog centra koji svoje djelovanje temelji na kulturnim i društvenim potrebama zajednice te vrijednostima sudioništva, uključenosti, otvorenosti, zajedništva i održivog očuvanja kulturne baštine. Projekt obuhvaća i razvija brojne aktivnosti: od edukacija za organizacije civilnog društva, preko razvoja modela uključivanja javnosti u predlaganje, planiranje i provedbu aktivnosti u Lazaretima, istraživanja društvenog potencijala i utjecaja društveno-kulturnog centra do pripreme i provedbe participativnih kulturnih i umjetničkih aktivnosti.

Projekt se provodi u razdoblju od prosinca 2018. do studenog 2020. godine, a ukupno odobreni iznos bespovratnih sredstava je 2.216.373,84 kn.
Projekt "Mjesto zajednice" sufinanciran je u okviru poziva Kultura u centru UP.04.2.1.04. – Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020; a posrednička tijela u provedbi projekta su Ministarstvo kulture RH i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.
Projekt „Mjesto zajednice – razvoj društveno-kulturnog centra Lazareti“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt se sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda (85%) te sredstvima Državnog proračuna RH (15%).





 
18. travanj 2024 19:34