StoryEditorOCM
KulturaKNEŽEV DVOR

Dubrovački komorni zbor svečanim koncertom proslavio 25. rođendan

Piše DV
5. srpnja 2019. - 11:18

Kao 'predah' od programa 12. Međunarodnog festivala opernih arija "Tino Pattiera" te kao mala glazbena uvertira u 70. Dubrovačke ljetne igre, svečanim koncertom sadašnjih i bivših članova pod ravnanjem maestra Frana Krasovca u Kneževom dvoru Dubrovački je komorni zbor proslavio 25. godišnjicu postojanja. 

Krasovac se obratio s par prigodnih riječi zahvalivši svima koji su na bilo koji način pomogli Zboru ili mu ustupili prostor za probe i koncerte. Dodijeljene su i posebne zahvalnice koje su pripale: Ani Hilje (u ime Grada Dubrovnika), Žaklini Marević (u ime Županije), Slobodanu Begiću (u ime Umjetničke škole Luke Sorkočevića), Nikolini Putici (u ime Dubrovačkih ljetnih igara), msgr. Matu Uziniću (u ime Dubrovačke biskupije), Franu Krasovcu, Franu Matušiću i Zrinku Kamberu. Zahvalnice su dobili i članovi koji su više od dva desetljeća članovi Zbora: Tanja Šimunović, Katija Kristović, Dorothea Gluhan, Maja Marušić, Maro Bajurin, Pavo Violić te Slobodan Varezić

- Zbor pod vodstvom svog umjetničkog ravnatelja i dirigenta Frana Krasovca tijekom svog dvadesetpetogodišnjeg djelovanja zaljubljenicama glazbe poklanjao je uvijek visoko interpretativne dosege zborske literature, te su se tako zasluženo uvrstili u sam vrh hrvatskih zborova. Njihovo zajedništvo i ljubav prema glazbi te znalački pristup izvođenju maestra Krasovca potvrđeni su brojnim nagradama i priznanjima, stoji u popratnom tekstu.  

Na programu koncerta bila su djela iz široke lepeze zborskog repertoara. Moderator večeri bio je Sebastijan VukosavićDv

19. travanj 2024 07:27