StoryEditorOCM
KulturaSTRAH OD SUOČAVANJA

UDRUGA MLADIH ORLANDO Branka Mumalo otvara prvu samostalnu izložbu

Piše PSD.
25. lipnja 2019. - 16:13
Suvremena dubrovačka umjetnica, fotografkinja Branka Mumalo nakon brojnih skupnih izložbi u Udruzi mladih Orlando otvara svoju prvu samostalnu izložbu pod nazivom „Strah od suočavanja” u četvrtak, 27. lipnja s početkom u 21 sat.

Mumalo će se na ovoj izložbi predstaviti s 11 crno - bijelih fotografija nastalih u Zagrebu, posebno odabranih za ovu izložbu, a koji će prikazati njezino viđenje problema pojedinca, straha od suočavanja.

Izložba će biti otvorena do četvrtka 4. srpnja 2019., a moći će se pogledati svakim danom od 18 do 20 sati.

Životopis:

Suvremena dubrovačka umjetnica, fotografkinja Branka Mumalo, završila je tečaj za digitalnu fotografiju i obradu pri Visokom učilištu Algebra i tako stekla zvanje specijalistice za digitalnu fotografiju i obradu. Trenutno je zaposlena kao fotoreporterka za lokalni tjednik Dubrovački vjesnik, a prije je radila i za Foto studio Adria. Svoje fotografije objavljuje na stranicama Dalmatinska art fotografija, View Bug, National Geographics te Adriatic artists te je izlagala na nekoliko skupnih izložbi Foto kluba Marin Getaldić iz Dubrovnika. Dobitnica je brojnih priznanja, a među njima je i ono za umjetničku fotografiju u planinarenju planinarskog kluba Mosor iz Splita. Također, bila je jedan od 6 finalista iz Hrvatske na natječaju Rovinj Foto Days na temu dokumentarne fotografije 2018. Iste godine u svibnju sudjelovala je na prvoj umjetničkoj fotokoloniji u Zrenjaninu s renomiranim fotografima iz Srbije. Fotografirala je nebrojeno planinarskih tura kao član dva planinarska društva- Vučji zub iz Trebinja i HPD Adrion iz Gradca. Njene fotografije su ušle u planinarsko turistički Vodič kroz Hajlu (planinu na granici Crne Gore i Kosova).
25. travanj 2024 16:21