StoryEditorOCM
KulturaSUTRA KOMEMORACIJA ZA MAESTRA ĐELA JUSIĆA U KAZALIŠTU MARINA DRŽIĆA

'Bio je veliki domoljub, obožavao je Dubrovnik i Hrvatsku'

Piše DV
10. lipnja 2019. - 17:54
Grad Dubrovnik sutra, 11. lipnja, priređuje komemoraciju povodom smrti gospodina Đela Jusića. Komemoracija će se održati u Kazalištu Marina Držića s početkom u 11 sati.
Proteklog četvrtka u Velikoj dvorani krematorija na zagrebačkom Mirogoju od skladatelja, gitarista i dirigenta Đela Jusića, uz članove obitelji, oprostile su se stotine prijatelja i kolega, ljudi koji su cijenili njegov bogati glazbeni opus.
- Svima koji su ga poznavali obogatio je život. Ako želiš poštovanje, moraš ga i dati, to je bio Đelo. Isto je pozdravljao čistače i kraljeve ili gradonačelnike. Bio je veliki domoljub, obožavao je Dubrovnik i Hrvatsku - prisjetio se ovog nezaboravnog Dubrovčanina poznati reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak.
- Sjeo je u avion i došao u svoj grad 1991. kada su padale granate, a jedna blizu. Primio me za ruku i rekao "Koko, ovo će proći". To je Đelo. Bio je potpora u svakom smislu, a bio je vrstan ratni snimatelj. Imao je kameru i sve snimao, granate su letjele preko njegove kuće. Kada su granatirali crkvu, prvi i jedini put vidio sam ga da plače. Znao je stari mačak da su snimke važne. I Haški sud je čuo da on ima snimke, pozvali su ga, a došao je opušten kao da ide na koncert. Optuživali su ga da je smontirao, ali sudsko vijeće uvažilo je snimke. Dragi maestro, prijatelju, hvala na svakom očinskom savjetu. Mirno plovi oko Lokruma svojom barkom - rekao je Andrija Jarak.
23. travanj 2024 12:30