Vijesti Kultura

NAJAVA IZLOŽBE U GALERIJI SEBASTIAN ART

Miranda Rako Kuzmanić izlaže "Ljetne snove"

NAJAVA IZLOŽBE U GALERIJI SEBASTIAN ART
Samostalna izložba slika „Ljetni snovi“, autorice dubrovačke umjetnice Mirande Rako Kuzmanićbit će otvorena u galeriji Sebastian Art u utorak 28. svibnja u 20 sati. Kustosica izložbe je povjesničarka umjetnosti Andrea Batinić Ivanković.

Iz predgovora katalogu kustosice Andree Batinić Ivanković prenosimo:

„Mirandine mrtve prirode i pejzaži su slike i priče, jeke nekog prošlog, ali i naznake budućeg vremena gdje su oblici sačuvali tvarnost i tektoničnost. Na svojim platnima, umjetnica hvatanjem određenog trenutka iskazuje sva svoja sjećanja, nadanja, strepnje i slutnje. To je slikarstvo stanja koje za sobom ostavlja trag vedrine. Kuzmanić reducira prikaze i s mjerom unosi prepoznatljive motive cvijeća, voća, dalmatinskih kućica ili pak sakralnih zdanja na slikarskim plohama bogate pikturalnosti i kretanja koje zahvaća cijelu površinu slike. Ciklusom slika Ljetni snovi umjetnica otvara čudesan splet primorskih pejzaža s arhitektonskom kompozicijom zbijenom u kubusne odnose stvarajući perspektivu koja na prvi pogled nosi bljesak dječje percepcije.“

Inače, slikarica Miranda Rako Kuzmanić rođena je u Splitu 13. rujna 1969. godine. Godine 1996. diplomirala je na Likovnoj akademiji u Splitu. Od 1996. godine zaposlena je u Dubrovniku kao profesorica likovne kulture u Osnovnoj školi Lapad. Članica je HDLU-a Dubrovnik. Izlagala je na više samostalnih i skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Živi i stvara u Dubrovniku i Stonu.


 
loading...
Naslovnica Kultura

Najčitanije

Najnovije