StoryEditorOCM
KulturaUMJETNIČKA ŠKOLA LUKE SORKOČEVIĆA

U Galeriji mladih otvorena završna izložba maturanata

Piše DV
Foto: Branka Mumalo/HANZA
24. svibnja 2019. - 22:53
Kao i svake godine, mjesec svibanj nam predstavlja još jednu novu generaciju maturanata koja svoj četverogodišnji obrazovni proces zaokružuje završnom izložbom maturalnih radova. Tako se i ove godine radujemo čitavoj paleti tema koje su odabrali za svoje završne radove, kao razini kvalitete njihove izvedbe.
 
Osim izrade maturalnog rada, izniman je ponos i na činjenicu da su učenici samostalno osmislili i izložbeni postav, koji je ove godine realiziran u „Galeriji mladih“, smještenoj u školskoj zgradi u kojoj su intenzivno boravili posljednje četiri školske godine. Time je njihov radni i u velikoj mjeri životni prostor, prepun njihove školske intime najednom postao otvoren, potpuno izložen doticajima vanjskog, „stranog“ svijeta. Sve ovo budi jasnu asocijaciju na jedno posve novo životno razdoblje prema kojem kreću – napuštajući staro i poznato, stupajući u nešto novo i neočekivano ali slobodno i izazovno. Na tom putu poželimo im sreću!

Izložba je svečano otvorena uu 19:00 sati, u Galeriji mladih (ex Infektologija / stara bolnica), Ulica branitelja Dubrovnika 41., a  izlažu učenici: Franka Erceg, Nicole Fernandez, Marija Kalinić, Antonela Knežević, Mihaela Kralj, Petra Marić, Marijana Murati, Ivona Raič, Mara Šačić, Tara Šipčić, Ernest Vierda, Rea Vukosavić, Marija Zvrko 

Izložba se može razgledati do 31. svibnja 2019., svaki radni danom, od 11:00 do 16:00 sati. 
19. travanj 2024 02:55