Vijesti Kultura

DOM MARINA DRŽIĆA UZ DAN MUZEJA

'Ljubav ga mori, a ljubav se njime ruga'

DOM MARINA DRŽIĆA UZ DAN MUZEJA
Dramska i glazbena radionica Doma Marina Držića „Ljubav ga mori, a ljubav se njime ruga“, povodom Međunarodnog dana muzeja, oduševila je sinoć u Luži. Mentori radionice bili su prof. glazbe i kazališna skladateljica Paola Dražić Zekić, akademski glumac Hrvoje Sebastijan i prof. glazbe Sanja Dražić.

"Polaznici dramske radionice, njih dvadeset šestero, su proučavali odlomke iz Držićevih djela i načine na koji Držićevi likovi pate zbog ljubavi. Kakva ljubav muči Kamila, kakva pak starca Skupa? Kako pati Miljenko, kako Satir, a kako Bokčilo? Polaznici glazbene radionice, njih desetero, su pjevanjem i sviranjem različitih instrumenata dočarali glazbu iz Držićevog doba.
Dom Marina Držića posebnu pozornost posvećuje posebnu pažnju posvećuje pedagoškoj djelatnosti. Prvenstveni cilj radionica Doma Marina Držića je da se u svrhu poticanja kreativnosti mladih ljudi te znatiželje i potrebe za stjecanjem novih znanja dočara život renesansnog Dubrovnika, a posebice da im pobudimo zanimanje za život i djelo najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića", poručio je ravnatelj Doma Marina Držića Nikša Matić.
 
Naslovnica Kultura

Najčitanije

Najnovije

Zagađeno more kod Piplića u Uvali Lapad

Zagađeno more kod Piplića u Uvali Lapad
More kod Piplića u Uvali Lapad zagađeno je vjerojatno kanalizacijskim ispustom ili nekom prljavštinom koje su mo...
Zagađeno more kod Piplića u Uvali Lapad