StoryEditorOCM
KulturaBERBA SLIKOVNICA U MASLINIKU NA LOKRUMU

U subotu od 12 do 14 sati Festival dječje knjige: Uberi priču!

Piše DV
17. svibnja 2019. - 14:54
Po prvi put u ovom dijelu Hrvatske održava se Festival dječje knjige: Uberi priču!, u subotu, 18. svibnja 2019. od 12 do 14 sati na otoku Lokrumu (Maslinik). Pozivaju se djeca od 5-9 godina da pomognu ''pobrati'' slikovnice sa stabala.

Broj sudionika je ograničen zbog određenog broja slikovnica, zato je potrebno prijaviti djecu na linku https://forms.gle/Z7bUYX9h5J48Rbar6. Također, svima je omogućen besplatan prijevoz na Lokrum.

U Masliniku svako dijete će ubrati svoju slikovnicu i odnijeti je kući. Osim dijeljenja slikovnica među stablima okićenim knjigama odvijati će se i niz događanja u kojima se smjenjuju kratki nastupi pisaca, autora pojedinih slikovnica i zabavljača.

Književno-scensko zbivanje ''Uberi priču'' je autorski projekt književnice Sanje Lovrenčić, manifestacija namijenjena predškolcima i djeci prvih i drugih razreda osnovnih škola, koja se kontinuirano odvija od 2005.

To je jedna od rijetkih izvaninstitucionalnih, umjetničkih akcija za poticanje čitanja među djecom u Hrvatskoj i kao takva se pokazala vrlo omiljenom. Od 2010. tehnički organizator akcije jest naklada Mala zvona.

Akcija „Uberi priču!“ zaživjela je kao godišnje događanje u Zagrebu, Bjelovaru, Koprivnici i Krapinskim Toplicama, te u još nekoliko gradova kao jednokratna akcija. Ove godine u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, Odjelom za djecu i mlade po prvi put  ''Berba'' se odvija u Dubrovniku.
24. travanj 2024 22:05