Vijesti Kultura

za sveukupni književni opus i trajni doprinos hrvatskoj književnosti

Luko Paljetak laureat na 30. Pjesničkim susretima u Drenovcima

za sveukupni književni opus i trajni doprinos hrvatskoj književnosti
Umjetnički odbor 30. Pjesničkih susreta „ DRENOVCI 2019.“ dodijelio je Povelju „Visoka žuta žita“ hrvatskom i dubrovačkom književniku, pjesniku, prevoditelju, akademiku Luku Paljetku za sveukupni književni opus i trajni doprinos hrvatskoj književnosti. Pored Povelje, nagrada se sastoji i od novčane nagrade te statue Pjesničkih susreta. Autor statue je akademski kipar Dejan Duraković, a idejno rješenje povelje priredio je akademski slikar Stjepan Jozić.

Pjesnički susreti u Drenovcima, uz "Goranovo proljeće", najstarija je hrvatska pjesnička manifestacija. Koliki je značaj manifestacije govori i činjenica da su dosadašnji laureati redom velikani hrvatske književnosti kao što su Jure Kaštelan, Dragutin Tadijanović, Zlatko Tomičić, Slavko Mihalić, Vesna Parun... Organizatori Pjesničkih susreta u Drenovcima su Društvo hrvatskih književnika, Ogranak DHK slavonsko-baranjsko-srijemski, Općina Drenovci i udruga „Duhovno hrašće“, Drenovci. Izvršni organizator manifestacije je Općinska narodna knjižnica Drenovci.

Ove godine manifestacija se održavala 09.-11.5. i okupila je poznata pjesnička imena. Pored akademika Paljetka, na manifestaciji je nastupio još jedan dubrovački pjesnik - Stanko Krnjić.

Čestitamo akademiku Paljetku na dobivenom priznanju!
loading...
Naslovnica Kultura

Najčitanije

Najnovije

DOK BURA DERE Leteće reklame

DOK BURA DERE Leteće reklame
Pojačani udari bure noćas su poremetili raspored slijetanja zrakoplova na Čilipe, ali i oštetili pokoji reklamni...
DOK BURA DERE Leteće reklame