StoryEditorOCM
KulturaU REŽIJI IVICE BOBANA

Predstava "Suton" iduća tri dana u Kazalištu Marina Držića

Piše DV
2. svibnja 2019. - 11:06
Predstava "Suton" prema kultnom tekstu Iva Vojnovića u režiji Ivice Boban zaigrat će iduća tri dana na velikoj sceni Kazališta Marina Držića (2., 3. i 4. svibnja u 20h). Ovo su posljednje izvedbe do kraja sezone i prije ljetne pauze u kazalištu! 

Drugi dio Vojnovićeve Dubrovačke trilogije – Suton – je drama snažnih emocionalnih naboja, nostalgična prisjećanja na Dubrovnik kakva više nema, niti će ga ikad biti, s iznimno nijansiranim psihološkim odnosima među likovima, drama o propadanju plemstva Republike koje će se odreći i života, ali ne i tisućljetnog etičkog kodeksa. Igraju: Izmira Brautović, Mirej Stanić, Glorija Šoletić, Nika Lasić, Srđana Šimunović, Hrvoje Sebastijan, Branimir Vidić, Mijo Jurišić, Zdeslav Čotić.

Dramski tekst pripada vrhuncima hrvatske moderne, pa i hrvatske dramske riječi uopće. Suton je istinska kronika propasti jednog grada, jednog vremena i jednog društvenog sloja, stoga su i situacije u kojima Vojnović majstorski ocrtava osiromašenje Benešine kuće ili ironično podcrtava prisjećanje na dane kad je »Knez još vlado«, naglašenije od ljubavne žudnje Pavle i kapetana Luja.
19. travanj 2024 18:55