StoryEditorOCM
KulturaGALERIJA ARTUR

Izložba portreta sugrađana

Piše DV
21. travnja 2019. - 22:55
Danas, na sam Uskrs, u poznatoj je galeriji "Artur" u Ulici od Domina otvorena izložba portreta pod nazivom "Od Aga do agore 2" gdje je vlasnica galerije Tea Batinić uskrsnula sjećanja na naše sugrađane čiji portreti ukrašavaju zidove njihovih milih i dragih. Upravo su te umjetničke slike i crteže vlasnici za ovu prigodu iz svojih privatnih kolekcija posudili galeriji kako bi se i ostali ljubitelji umjetnosti "spomenuli da Grad činimo i mi živi, ali oni koji su partili ali koji nas i dalje čuvaju i kazuju svima okle smo i 'ko smo".

Kolektivna izložba "Od Aga do agore 2" jedna je od izložbi u nastajanju i trajanju jer će se svake godine nadopunjavati novim portretima i karikaturama. Naziv izložbe dijelom pojašnjava činjenica da je izložen kroki crtež olovkom Vlaha Bukovca koji je skicirao svoga sina Aga. Cilj izložbe je da Artur ponovno postane agora, mjesto susreta i mjesto priče o Gradu koja se međusobno nadopunjava i čuva od zaborava i neželjenih promjena.

Vrijedi istaknuti kako su se na poziv galerije odazvale brojne obitelji i posudile galeriji svoje slike ili crteže, a to su prije svega obitelji Aleksić, Bakija, Batinić, Capor, Cvjetković, Gamulin, Ivanišin, Knežević, Latham, Medi, Pavličević, Serdarević i Šapro.  
22. travanj 2024 22:58