StoryEditorOCM
KulturaPROGRAM UMJETNIČKE GALERIJE DUBROVNIK

Subotnja kava u Galeriji uz 'Divlje cvijeće' Tomislava Ivanišina

Piše UGD; Foto: Miho Skvrce
2. travnja 2019. - 17:34
Umjetnička galerija Dubrovnik u subotu, 6. travnja u 10 sati organizira stručno vodstvo kroz aktualnu izložbu „Divlje cvijeće“ umjetnika Tomislava Ivanišina u sklopu programa „Subotnja kava u Galeriji“.

- „Subotnja kava u Galeriji“ prepoznatljiv je i izvrsno prihvaćen program Umjetničke galerije Dubrovnik kojom se još više želimo približiti našim sugrađanima i svim posjetiteljima grada Dubrovnika nudeći im drugačiji doživljaj jedne kulturne ustanove. Ovakav vid interakcije s posjetiteljima izvodi se jednom mjesečno kroz aktualne izložbe ili stalni postav – poručuju iz UGD.

Kustosica izložbe, Petra Golušić na ovoj će „Subotnjoj kavi u Galeriji“ svim zainteresiranim posjetiteljima, približiti rad Tomislava Ivanišina u prostorima Umjetničke galerije Dubrovnik. Izložba predstavlja izbor od 150 slika serije Divlje cvijeće, a zastupljeni radovi su nastali u periodu od 2003. do 2019. Riječ je o modernističkoj konvenciji stvaranja u kojoj autor bilježi krajobraz i zapisuje ga kao kartografiju učinjenu od kadrova precizirane zbilje. Slika se predio fokusiran detaljem pronađenim u vrtu, na livadi, obronku brda, stijeni ponad mora itd. Detaljno se čita bogatstvo struktura cvjetova, kaktusa, listova i niti trave, grma itd. Estetika se gradi i izgrađuje oštroumno i senzualno. Riječ je o autoru koji je po zvanju arhitekt, k tome pasionirani ribar, i prirodoznanstveni aspekt u radu je nesvjesno prisutan.
16. travanj 2024 23:06