StoryEditorOCM
KulturaSUTRA U SPONZI

ROBIN HARRIS Kako savjetnik premijerke Thatcher vidi budućnost Grada

Piše DV
31. ožujka 2019. - 11:47
Grad Dubrovnik u ponedjeljak 1. travnja 2019. poziva sve zaintereseirane u čitaonicu Državnog arhiva u Sponzi, u 13 sati, na prvo izdanje „Diskorsa o Gradu“. U Sponzi, u čitaonici Državnog arhiva Dubrovnik, 1. travnja gost „Diskorsa o Gradu“ je povjesničar, novinar, publicist Robin Harris, autor brojnih knjiga među kojima posebno mjesto zauzima “Povijest Dubrovnika”.

Riječ je o projektu kroz kojeg će se u seriji razgovora s poznavateljima i prijateljima Grada iz Hrvatske i svijeta pokušati dati doprinos originalnom promišljanju dubrovačke budućnosti i novim idejama o pitanjima koja zaokupljaju grad.

Kroz prizmu povijesti dat će se pogled na budućnost i govoriti o mogućim rješenjima za probleme poput prometa, modernog turizma, managementa u kulturi, potpore mladima i slično. „Diskorsi o Gradu“ otvaraju teme o kojima nam se čini da znamo sve, a često zapravo ne znamo puno. Tragajući za kvalitetnim odgovorima krećemo od dubrovačke bogate prošlosti tražeći inspiraciiu za nova promišljanja, ističu organizatori.

Robin Harris doktorirao je suvremenu povijest na Oxfordu, bio je posebni savjetnik britanske vlade, ali i osobni savjetnik premijerke Margaret Thatcher. Na „Diskorsima o Gradu“ govorit će o političkom, gospodarskom i društvenom životu nekadašnjeg Dubrovnika, a uz njega sudjelovat će i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, dubrovački povjesničari i studenti povijesti.
19. travanj 2024 16:55