StoryEditorOCM
KulturaRAZGOVOR POVODOM TREĆE OVOGODIŠNJE PREMIJERE U KAZALIŠTU MARINA DRŽIĆA

IRENA TEREZA PRPIĆ I VINI JURČIĆ Mi smo "Blizanke" koje su međusobne razlike spojile u prednost

15. ožujka 2019. - 11:29
Inscenacija "Blizanki" njemačkog autora Ericha Kästnera u režiji Lee Anastazije Fleger spojila je scenske blizanke Irenu Terezu Prpić kao Lujzu Palfi i Vini Jurčić kao Lotu Kerner na velikoj sceni Kazališta Marina Držića. Nakon pretpremijere 14. ožujka, premijera je 15. ožujka u 19 sati, a reprize su 16. ožujka (19 sati) i 17. ožujka (11 sati). Glumice su u razgovoru otkrile više o svojim ulogama, pripremama i izazovima.


NAJISKRENIJA PUBLIKA

 

Vama je Irena ovo prvo iskustvo igranja u dječjoj predstavi?

IRENA TEREZA: Da, meni je ovo prva dječja predstava.
 

Sigurno je dodatak stresa nemjerljiv?

IRENA TEREZA: U procesu rada i predanosti u ulozi nema razlike u odnosu na predstavu namijenjenoj odrasloj publici. Čak je veći izazov. Jedva čekam da vidim reakcije djece jer ona su najiskrenija publika i najveći kritičari. Neće nas lagati, odmah će nam dati do znanja jesmo li uspjeli prenijeti ono što smo htjeli ili ne, tako da se jako veselim predstavi.
 

Pisati za djecu je izazovno, ali glumiti za djecu možda još izazovnije?

IRENA TEREZA: Točno! Djeca će odmah osjetiti ako nismo sto posto unutra, a mi smo se stvarno trudili da to budemo i nadam se da će to prepoznati.
VINI: Bit će zanimljivo tijekom nekih scena u kojima smo navikle na tišinu. Može nas dočekati svašta.
IRENA TEREZA: Uvijek je uzbudljivo i zanimljivo kada dođe publika pa na mjestima gdje uopće ne očekuješ neku reakciju, dobiješ posebnu i neočekivanu reakciju!
 

To su neke zamke?

VINI: Mogu biti i zamke, a mogu biti i neko dodatno veselje. Mene to uvijek veseli.
IRENA TEREZA: To je više veselje, igra.
VINI: Inače jako volim kad se događaju neke nove stvari. Zadnjih par proba uz finese na sceni, više smo se bavili stvarima koje se događaju iza scene, za vrijeme promjena: skidanje i stavljanje bubice ili presvlačenje kostima u 10 do 15 sekundi. Što se same igre tiče, na scenu smo navikle i sad me veseli vidjeti što će se novo dogoditi kad dođe publika pa kad ti neko dijete možda nešto dobaci…bude zanimljivih dječjih replika (smijeh).
IRENA TEREZA: Tada krene suigra s publikom i to je predivno. Sad nam već fali publika i jedva čekamo da dođe da osjetimo kako će se igra dalje razvijati.

Cijeli razgovor možete pročitati u tiskanom izdanju Dubrovačkog vjesnika!

 

24. travanj 2024 18:06