Vijesti Kultura

VALENTINOVO U DUBROVAČKIM KNJIŽNICAMA

AMOR U KNJIŽNICI Karla Popović i Karmen Knežić pobjednice natječaja za najljepšu ljubavnu pjesmu!

VALENTINOVO U DUBROVAČKIM KNJIŽNICAMA

Karla Popović, učenica VII. razreda Osnovne škole Lapad s pjesmom ”Što je ljubav” pod mentorstvom profesorice Danijele Bubalo i Karmen Knežić, učenica II. razreda Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića s pjesmom ”Mojoj ljubavi” pod mentorstvom profesorice Mirjane Žeravica, pobjednice su prvog natječaja za najljepšu ljubavnu pjesmu ”Amor u knjižnici” u organizaciji Dubrovačkih knjižnica.

U kategoriji osnovnih škola na području Grada Dubrovnika za učenike od petog do osmog razreda drugo mjesto zauzeo je učenik Osnovne škole Lapad Damir Zubčević s pjesmom ”Amor u knjižnici” pod mentorstvom profesorice Blaženke Bračun, a treće mjesto zauzela je učenica V. razreda Osnovne škole Gruda Petra Radoš s pjesmom ”Ljubav” pod mentorstvom profesorice Pauline Kisić Pendo.

U kategoriji srednjih škola na području Grada Dubrovnika, drugo mjesto osvojila je učenica IV. razreda Turističke i ugostiteljske škole Valentina Dominković s pjesmom ”Ruža” pod mentorstvom profesorice Marije Prkoča. Treće mjesto pripalo je učenici Antoniji Bračun, učenici I. razreda Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića s pjesmom ”Sjaj prve ljubavi” pod mentorstvom profesorice Mirjane Žeravica.

Tako je naime odlučilo prosudbeno povjerenstvo u sastavu: prevoditelj, pjesnik i pisac, akademik Luko Paljetak, profesorica hrvatskog jezika i glumica Tajana Martić te diplomirana knjižničarka i književnica Renata Zlatković.

Nagrađeni osnovnoškolci dobili su strip izdanje ”Novele od Stanca” Marina Držića koje je priredio Dubravko Kastrapelli. Nagrađeni srednjoškolci dobili su ”Pjesme ljuvene” /"Pjesme ljubavne" Marina Držića, a koje je priredio akademik Luko Paljetak. Prva mjesta dobili su piće + pizza za dvije osobe u pizzeriji Tabasco, dok su druga i treća mjesta dobili kolač + piće za dvije osobe u slastičarnici Dolce Vita. Zaposlenica Dubrovačkih knjižnica iz Odjela za djecu i mlade te moderatorica ove pjesničko-glazbene večeri Nikolina Miloslavić zahvalila je ravnatelju Doma Marina Držića Nikši Matiću te objektima koji su učenicima osigurali nagrade.

Podsjetnik, Dubrovačke knjižnice sredinom su siječnja raspisale I. Natječaj za najljepšu ljubavnu pjesmu pod nazivom ”Amor u knjižnici”, a rok za dostavu radova bio je 4. veljače. Sveukupno je zaprimljeno 27 radova (19 iz osnovnih, 8 iz srednjih škola), a svi učenici koji su se javili na natječaj dobili su pohvalnice.

Martić se u ime povjerenstva obratila okupljenima otkrivši kako je iz svih 27 zaprimljenih pjesama uzela jedan stih i tako stvorila novu pjesmu od 27 stihova. Ovom je prilikom pročitala te su na taj način svi učenici "ujedinjeni" na pjesnički način. bLu

loading...
Naslovnica Kultura

Najčitanije

Najnovije