Vijesti Kultura

IZLOŽBA KOJA TKA DUBROVAČKI UGOĐAJ

VRIJEME DARIVANJA Otvorena 173. izložba članova ULIPUD-a

IZLOŽBA KOJA TKA DUBROVAČKI UGOĐAJ
Izložba ULIPUD-a, 173. po redu, naslova ‘VRIJEME DARIVANJA’ održana je večeras u Luži, a ova izložba imala je i svoje simbolično značenje.

"Kada govorimo o darivanju ono prelazi iz jedne faze u drugu, tj. iz onog materijalnog u duhovni oblik koji nas čini posve drugačijim osobama makar sam umjetnik po sebi jest darežljiv budući da svijetu oko sebe daruje svoje spoznaje, senzibilitet, darove koje je primio nasljeđem- genetikom i podnebljem.

Ova izložba tka dubrovački ugođaj vremena kada obilježavamo samoobnovu bilo da se radi o osobnom ili sveopćem prihvaćanju duhovnosti koja nas prožima.

Onaj materijalni dio,dakle sama djela transparentna su vremenu u kojem obitavamo. Tema je sukladna dobu, a izraz-stil autoru djela…", objasnili su organizatori.


ULIPUD je udruga koja je osnovana 1971. godine u Dubrovniku. Okuplja samostalne i nesamostalne umjetnike, akademski i ne-akademski obrazovane iz same činjenice što je likovnost odraz talenta i jednog ogromnog rada, a još većeg odricanja.
Udruga je do danas ulaskom u 47 g. djelovanja u javno-kulturnom životu regije, grada Dubrovnika i države pa i inozemstva ostvarila 172. skupnih izložbi, sudjelovala je na brojnim humanitarnim akcijama-klonijama te je za svoj rad dobila niz zahvalnica, priznanja… Što je čini nedvojbeno jednom od najsnažnijih kulturnih organizacija u Državi.
 
 
Naslovnica Kultura

Najčitanije

Najnovije