StoryEditorOCM
KulturaART RADIONICA LAZARETI

Dva zanimljiva scenska uprizorenja

Piše DV
13. prosinca 2018. - 14:23
Dubrovačka publika će u subotu i nedjelju moći pogledati dva zanimljiva scenska uprizorenja. Art radionica Lazareti u sklopu programa Scena Karantena 15. i 16. prosinca dovodi u goste na scenu suvremene plesne predstave:
Od tada do sada, u subotu,15. prosinca u 19:00 sati i
Boli kolo, u nedjelju, 16. prosinca u 20:00 sati

OD TADA DO SADA autorsko je djelo Aleksandre Janeve Imfeld i Pravdana Devlahovića koje uprizoruje trenutke iz sjećanja na njihov zajednički rad na sceni, u dvorani i oko nje tijekom posljednjih 25 godina. To je prostor za njihovu zajedničku nostalgiju u pokretu.Aleksandra Janeva Imfeld jedna je od inicijatora Nomadske plesne akademije i suosnivačica Nomadske plesne akademije Hrvatska koja se bavi decentralizacijom plesa i zalaže za nove modele suradnje u području suvremenog plesa. Pravdan Devlahović od 1996. do 2001. redovito trenira kod Kiline Crémone, podučavateljicom tehnike Cunningham, suosnivač je BADco. (2000–2010) i dugogodišnji suradnik koreografkinje Irme Omerzo.

BOLI KOLO predstava je umjetničke organizacije de facto za koju koreografiju potpisuje Petra Hrašćanec, a dramatrugiju Saša Božić. Predstava je inspirirana dramskim tekstom Dimitrija Kokanova a autorski tim čine: scena i kostimi: Tina Gverović; svjetlo: Saša Fistrić; glazba: Nenad Sinkauz; producenti: Ivan Mrđen i Mario Gigović; plešu:Ema Crnić, Una Štalcar-Furač, Damir Klemenić i Šimun Stankov.
Nedjeljna predstava Boli kolo istražuje područje tradicije.

Cijena ulaznice je 40 kn, i može se rezervirati unaprijed ili kupiti na ulazu najranije sat vremena prije početka. Ako želite vidjeti obje predstave (Od tada do sada (15.12) i Boli kolo (16.12) cijena ulaznice je 60 kn. Rezervacije i informacije možete dobiti pišući u inboxARL ili na e-mail adresu; arl@arl.hr ili arl@du.t-com.hr.

Program Scena Karantena 2018 podržavaju: Ministarstvo kulture RH, Grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija.
23. travanj 2024 10:48