StoryEditorOCM
KulturaPIKOVA DAMA

Osvojite karte za predstavu!

Piše DV
13. prosinca 2018. - 14:18
U Kazalištu Marina Držića na repertoaru je komad A.S. Puškina “Pikova dama” - 14. & 15. prosinca od 19:30 sati u sklopu Dubrovačkog zimskog festivala uz promotivnu cijenu ulaznice od 30 kuna. Redatelj je Denis Azarov.
Dijele se 2 ulaznice za predstavu 14. prosinca, te 2 ulaznice za 15. prosinca. Dovoljno je da pošaljete svoju prijavu na e mail press@kmd.hr
Priča «Pikova dama» jedno je od najpoznatijih proznih djela Puškina. Tajna njegove popularnosti leži u mračnim kutovima ljudske duše. Igraju: Romano Nikolić, Zdeslav Čotić, Hrvoje Sebastijan, Bojan Beribaka, Mirej Stanić & Irena Tereza Prpić.
Zagonetka triju karata krije se u vječnom stremljenju čovjeka novcu, vlasti, ljubavi. Svatko pronalazi vlastiti put u dostizanju ovih ciljeva. Glavni junak «Pikove dame», Herman, povjerovao je u nevjerojatnu izmišljotinu i postavio ulog nadajući se lakom dobitku. No, ulog je bio previsok. Cijena koju će platiti za bezumni postupak njegovo je vlastito bezumlje. Strast koja upravlja svim junacima djela otkriva ponore skrivenih želja i nadanja. Kartaška igra doslovce je igra života i smrti. Sudbonosne slučajnosti, postupci i ideje suočavaju junake odvodeći ih u nepoznatom smjeru. Uostalom, mi svi «postavljamo uloge» koji nam određuju sudbinu. A. S. Puškin napisao je «Pikovu damu» 1833. godine. U ovoj mističnoj priči Puškin progovara o postojanju određenih sila koje mogu umrtviti dobru stranu ljudske duše. Autor upozorava na opasnost koja vreba čovjeka koji se predaje iskušenju kartanja.
16. travanj 2024 12:16