StoryEditorOCM
KulturaOTVORENJE IZLOŽBE DUBROVAČKE UDRUGE LIKOVNIH UMJETNIKA

LUŽA Plodovi rada XIX. župske likovne kolonije predstavljeni dubrovačkoj publici

4. prosinca 2018. - 23:17

U Luži je otvorena izložba radova nastalih na tradicionalnoj likovnoj koloniji u Župi dubrovačkoj u organizaciji Dubrovačke udruge likovnih umjetnika. Pored članova DULU-a, na koloniji su sudjelovali slikari iz cijele Županije, a sve je rezultiralo nastankom 29 radova. Važno je naglasiti kako su XIX. kolonija i izložba ostvarene u suradnji sa Zajednicom kulturno-umjetničkih udruga DNŽ-e i pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije. U ime DULU-a Valter Kožul naveo je kako je u koloniji sudjelovalo 25 autora. Objasnio je kako su se svi tijekom jednodnevne kolonije svi skupa lijepo družili, slikali, uživali, opušteno razgovarali o slikarstvu te kako je to bilo zanimljivo razdoblje efikasnog rada. Zahvalio je Zajednici kulturno-umjetničkih udruga DNŽ, Dubrovačko-neretvanskoj županiji, tiskari Alfa 2, fotografu Igoru Brautoviću na fotografijama za popratni katalog kao i Maci Lučić koja je sve sudionike ugostila. 
 
Ispred Zajednice kulturno-umjetničkih udruga DNŽ-a Zdravko Obradović čestitao je svim likovnim umjetnicima na sveukupnom doprinosu likovnom stvaralaštvu podsjetivši kako su mnogi među njima sudjeluju ili su sudjelovali na smotrama u okviru Hrvatskog sabora kulture. Napomenuo je kako je tijekom dosadašnjih, ali i ove posljednje kolonije nastao veliki fundus, pravo bogatstvo pa i golemi "izbor za oči" svih onih koji vole likovno stvaralaštvo.  
 
Na koloniji su sudjelovali: Josip Škerlj, Maja Kovačević, Maro Kriste, Loren Ligorio, Mirsada Mustapić, Živko Mustapić, Jure Jovica, Miro Stamatović, Dubravka Rathman, Nedjeljka Gligor, Luce Đuraš, Franica Čebirić, Maca Lučić, Zlata Lučev Perović, Marijana Hure, Mirica Dubčić, Nino Dubčić, Marijan Fragić, Vedran Grabovac, Mirjana Žuvela, Ana Salaj Barčot, Jagoda Lasić, Lile Vukotić, Rina Anđelić i Valter Kožul.

Izložba ostaje otvorena do 18. prosinca. bLu
 

19. travanj 2024 03:31