StoryEditorOCM
KulturaU KAZALIŠTU MARINA DRŽIĆA

Gostovanje "Kako život" za početak DZF-a i repriza "Skup"!

Piše dv Foto: dv
26. studenog 2018. - 20:50
Dubrovački zimski festival je pred vratima, a do samog početka i niza prigodnih događanja u Gradu je ostalo jako malo! Dotad se 29. i 30. studenog 2018. od 20h na repertoar KMD-a vraća sad već legendarna predstava "Skup" prema tekstu Marina Držića u režiji Ivice Kunčevića. Samo dan poslije na dan orvorenja DZF-a, 1. prosinca u 19:30h pogledajte gostujuću predstava "Kako život" u produkciji Kazališta Moruzgva. Komad koji oduševljava publiku i kritiku rađen je prema tekstu Nine Mitrović u režiji Ivana Lea Lema. Rezervacije na e-mail: blagajna@kmd.hr

O tekstu Skup najvećeg dubrovačkog komediografa zapisane su riječi i riječi, a Njarnjas družina uvijek iznova uveseljava i baštini duh Dubrovnika. Stari Skup od novca ne vidi ni Grad ni svoje, ni prošlost ni budućnost, nikakav apsolut! U zanesenosti i zasljepljenosti dogodit će se mnoge smiješne i neočekivane situacije.

Kako život je predstava o smiješnim i tužnim stranama života u staračkom domu rađena na temelju opsežnog istraživanja i brojnih intervjua spisateljice Nine Mitrović s korisnicima i zaposlenicima zagrebačkih domova za umirovljenike. Život u staračkom domu tekao je mirno dok se nije pojavio Andrija Kekez. On ne poštuje pravila, zna sa ženama, uživa u životu. Jedna će ga mlada žena pokušati obuzdati. Zauzvrat će dobiti nešto što nije očekivala. A troje starih ljudi naći će se u sred ljubavnog trokuta. Igraju: Biserka Ipša, Siniša Popović, Vinko Kraljević, Ana Begić / Ecija Ojdanić.
25. travanj 2024 07:16