StoryEditorOCM
KulturaDUBROVAČKE KNJIŽNICE

U PREPUNOJ ČITAONICI Marija Đanović predstavila 'Basne'

Piše DV
17. studenog 2018. - 12:55
Društvo za afirmiranje i promicanje knjige i stripa Slagalica predstavilo je knjigu Marije Đanović “Basne” u Čitaonici Narodne knjižnice Grad. Program promocije bio je izuzetno bogat, a započeo je s nastupom Malog zbora Dubrovnik kojeg vodi Sanja  Dražić. O radu Slagalice govorila je Marina Kljunak Čuikin, zatim su učenice četvrtog razreda OŠ Marina Držića, Nina Hotko i Lara Di Leo, recitirale pjesmu "Jedan miš".

Profesorica Maja Milošević o knjizi je govorila kao recenzentica, dok su Renata Zlatković i ilustratorica Sandra Sekulić predstavile crteže kojima su "Basne" ukrašene. Komorni kvartet u sastavu Marta Kekez, Ivana Đanić, Elza Filipović i Iva Nodilo, pod vodstvom Vande Đanić, nastupio je dva puta izvodeći "Etidu" u g-molu Friedricha Kummera i "Arabesku" Jura Tkalčića.

Učenik četvrtog razreda OŠ Marina Držića Bartol Šiljeg recitirao je pjesmu "Medo, vuk i lija". Svo troje učenika pripremala je Tamara Baničević. Tijekom večeri autorica Marija Đanović pročitala je nekoliko basni iz knjige. Za sam kraj Đanović je sve zaslužne za knjigu počastila ružom.
20. travanj 2024 07:07