Vijesti Kultura

3. DUBROVNIK ART FORUM / DANI RUSKE KULTURE

IMAM 30 GODINA Predstava koja je zbližila Dubrovnik i Moskvu 

3. DUBROVNIK ART FORUM / DANI RUSKE KULTURE
U sklopu trećeg Dubrovnik Art Foruma /Dana ruske kulture u Kazalištu Marina Držića izvedena je predstava u produkciji Gogolj Centra - "Imam 30 godina". Komad je to u izvedbi Vasilija Zorkija, glazbenika, scenarista i kreativnog direktora festivala “Picnic Afisha“ te glumice Arine Marakuline. Tekst se temelji na kolumnama pod nazivom “Unknown townspeople”, koje je Zorkij napisao u razdoblju od 2014. do 2016.  za website The Village. Ti zapisi reflektiraju život čovjeka u svojim tridesetima koji živi u modernoj Moskvi. Glazbeni sastav „Zorkiy“ u sastavu Fedor Kandinskii (bar(klavijature), Denis Lipatov (bubnjevi) te Igor Gribov (gitara) također je sudjelovao u izvedbi komada.

Valja naglasiti kako je Helena Tomašković sinkronizirano prevela svaku rusku riječ koja je došla s pozornice. „Imam 30 godina“ je mješavina između glume, koncerta, stand up-a i motivacijskog govora koji prilično tečno funkcionira.

Nakon turobnih „Demona“ dan prije, „Imam 30 godina“ bilo je istinsko opuštanje. Bilo je i par zgodnih asocijacija na Hrvatsku i Dubrovnik, tematiziralo se zbližavanje kultura i naroda, vrlo realno se kritiziralo stanje u Moskvi i Rusiji, a zaključna poruka bila je jasna – ljubav prije i iznad svega.   

Sljedeći događaj u sklopu 3.DAF-a je plesna predstava „Nedostupno“ koreografkinje Zrinke Lukčec koja je na rasporedu 11. studenog s početkom u 20 sati u KMD-u.
 
Naslovnica Kultura

Najčitanije

Najnovije

FOTO Veselje uz izložbu i poeziju

FOTO Veselje uz izložbu i poeziju
Povodom Međunarodnog dana starijih osoba u Domu za starije osobe Dubrovnik svečano je otvorena izložba likovnih ...
FOTO Veselje uz izložbu i poeziju

Zapadni dio Čilipa sutra bez vode

Zapadni dio Čilipa sutra bez vode
"Zbog radova na vodoopskrboj mreži, sutra, 17. listopada 2019. g., bez opskrbe vodom od 10h do 13h bit će zapadn...
Zapadni dio Čilipa sutra bez vode