StoryEditorOCM
KulturaDUBROVNIK ART FORUM

DEMONI I IMAM 30 GODINA U izvedbi Gogolj Centra

Piše dv Foto: dv
6. studenog 2018. - 10:58
Nakon jednovne pauze zbog tehničke prilagodbe pozornice i gledališta, večeras 6. studenog u 20 sati sve je spremno za prvu izvedbu Gogolj Centra (Moskva, Rusija) u Kazalištu Marina Džića u sklopu festival Dubrovnik Art Forum! Riječ je o predstavi "Demoni" prema tekstu Larsa Norena u režiji Elmarsa Senkovsa.

Radnja se odvija 1982. godine u stanu u gradu. Na pozornici je četvero ljudi u svojim četrdesetima, dva bračna para koja žive u istoj stambenoj zgradi. Fasada bogatog buržujskog obiteljskog života zapravo skriva teret uzajamne iritacije, traume i seksualne opsjednutosti. Mala nesreća. A zapravo vrlo blagi eufemizam za sukob svih aktera na sceni.

Sutra, 7. studenog u 20 sati je na programu još jedna predstava u produkciji Gogolj Centra - "Imam 30 godina". Komad u u izvedbi Vasilija Zorkija, glazbenika, scenarista i kreativnog direktora festivala “Picnic Afisha”. Tekst se temelji na kolumnama pod nazivom “Unknown townspeople”, koje je Vasilij napisao u razdoblju od 2014. do 2016. godine za website The Village. Ti zapisi reflektiraju život čovjeka u svojim tridesetima koji živi u modernoj Moskvi.

Obje izvedbe Gogolj centra su titlovane / sinkronizirane na hrvatski jezik, a ulaz na sva događanja do 17. studenog u programu Dubrovnik Art Foruma 2018. je slobodan uz prethodnu rezervaciju i preuzimanje ulaznica na blagajni KMD-a (020 321 088, blagajna@kmd.hr)
 
16. travanj 2024 15:38