StoryEditorOCM
KulturaDJELO NAPISANO ZA VOĐU VIOLONČELA DSO-a

Praizvedba Koncerta za cello i orkestar Đela Jusića u utorak u Dvoru<br /> <br />  

Piše PSD.
1. listopada 2018. - 18:05
Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem Marca Taduea i dubrovačka čelistica Mihaela Čuljak u utorak, 2. listopada građanima će pružiti jedinstveni glazbeni događaj. Građani će naime, imati priliku uživati u prvoj izvedbi Koncerta za violončelo i orkestar Đela Jusića. Koncert je napisan upravo za vođu violončela Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Mihaelu Čuljak. Ova mlada glazbenica sada je već dvije godine vođa violončela u DSO-u. Koncert će započeti u 21 sat.

Nastupala je diljem Europe, Azije i SAD-a. Kao mlada učenica Umjetničke škole Luke Sorkočevića osvojila je brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima. Kao dobitnica stipendije Grada Dubrovnika, niže uspjehe u Zagrebu, te maturira s najvišim ocjenama. Nakon mature, uz punu stipendiju započinje studij u Teksasu. Godine 2009. diplomira i 2011. magistrira summa cum laude na Sveučilištu Sjevernog Teksasa kao solo violončelistica u klasi prof. Elizabeth Morrow i prof. Nikole Ruževića. Uz navedene diplome, Mihaela se specijalizira i u “ranoj glazbi” u klasi prof. Lylea Nordstroma. Kao dobitnica titule "Dean's List" pozvana je na Boston Early Music Festival, Neuberg an der Murz, TCU Cellofest, ASTA Convention, Upbeat Japan, i mnoge druge festivale. Mihaela Čuljak doktorira summa cum laude na Sveučilištu u Michiganu 2014. godine kao jedna od 1% najboljih studenata. Uz nagradu pune stipendije, Mihaela je i dobitnica titule asistenta. Kao asistentica na Sveučilištu u Michiganu predaje Gudačku metodiku, Metodiku nastave violončela te drži privatne satove iz violončela, a u DSO-u je od 2016. godine.

Uz Koncert za violončelo i orkestar Đela Jusića, orkestar će izvesti i uvertiru Mozartove „Čarobne frule“ te suite br. 1 i br. 2 iz Greigovog djela „Peer Gynt“.

Ulaznice za koncerte dostupne su u uredu Orkestra od 9-14.30 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane dostupne su isključivo na blagajni Orkestra. Telefon za dodatne informacije je 417 110.

 
25. travanj 2024 11:24