StoryEditorOCM
DubrovnikU NEDJELJU, 23. RUJNA

Jedna od najvećih književnih zvijezda današnjice dolazi u Lazarete

Piše DV
19. rujna 2018. - 16:53
Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika, u suradnji s partnerima iz Književnog kluba Booksa, pozivaju u Lazarete u nedjelju, 23. rujna 2018., u 20:00 h na književni susret s višestruko nagrađivanim piscem Davidom Mitchellom.
David Mitchell će u Lazaretima s našom vrsnom poznavateljicom književnosti, Miljenkom Buljević te s gostima razgovarati o odnosu književnosti i putovanja.
Uvrštenje na New York Timesovu listu bestselera za romane The Bone Clocks (Koštani satovi) i Cloud Atlas (Atlas oblaka), višestruke nominacije za uži izbor za Man Booker Prize za romane Number9Dream, Atlas oblaka i Livada crnog labuda te ekranizacija romana Atlas oblaka (s Tomom Hanksom, Halle Berry i Hughom Grantom u glavnim ulogama), donijeli su Davidu Mitchellu status jedne od najvećih književnih zvijezda današnjice.
Nakon Zagreba i gostovanja u Muzeju suvremene umjetnosti (21. rujna u 18:00 h) te susreta s publikom i turskom novinarkom i književnicom Ece Temelkuran u Booksi (22. rujna u 20:00 h), Mitchell svoj prvi dolazak u Hrvatsku, s neskrivenim zadovoljstvom, nastavit će posjetom Dubrovniku.
16. travanj 2024 23:18