Vijesti Kultura

UVOD U 100. OBLJETNICU NA REVELINU

U nedjelju plesni koncert splitskog 'Jedinstva'

UVOD U 100. OBLJETNICU NA REVELINU

Koncertom KUD-a Jedinstvo iz Splita koji će se održati u nedjelju, 26. kolovoza s početkom u 20:30 sati, na taraci tvrđave Revelin, Splićani će na svečarski način ući u proslavu 100. godišnjice djelovanja koju slave sljedeće godine. Veliki je to jubilej za sve ljubitelje folklora u Splitu, a posebno članove KUD-a Jedinstvo.

- Predstavit ćemo se sa Splitskim plesovima i Farskim toncima, potom ćemo izvesti nadaleko poznato Vrličko kolo, plesove iz Like, Završno kolo iz Opere Ero s onoga svijeta i hercegovački Linđo, a kroz koncert koji traje oko uru i pol gledatelji će imati priliku vidjeti i Međimurske, Bunjevačke i Podravske plesove. Naravno, s ponosom ćemo predstaviti naš mandolinsko-tamburaški orkestar – rekla nam je Stafanija Buntić, član Umjetničkog savjeta naglasivši kako se članovi Jedinstva vesele nastupu u Dubrovniku i susretu s Linđovcima.

KUD Jedinstvo je utemeljeno 1919. Godine u Splitu i jedno je od najstarijih i najtrofejnijih kulturno-umjetničkih društava u Republici Hrvatskoj. Mogu se pohvaliti brojnim nagradama s međunarodnih festivala. Danas broje 400-tinjak članova, a u Dubrovnik će doći s pedesetak članova i predstavit će se sa 'A' sastavom, dakle svojom najboljom postavom.

- Čast nam je i zadovoljstvo ugostiti KUD Jedinstvo i organizirati njihov koncert u Dubrovniku i na taj način im među prvima čestitati 100. rođendan. Naravno, želja nam je da na koncert dođe što veći broj naših sugrađana i uživa u folkloru kojega će nam predstaviti. Također se veselimo uzvratnom koncertu kojega ćemo mi održati u Splitu tijekom rujna – rekao je Vlaho Kljunak, ravnatelj Linđa.

Dodajmo i kako će u slučaju kiše koncert biti održan u Linđovoj lađi u Lazaretima, te kako je ulaz na koncert besplatan.

Naslovnica Kultura

Najčitanije

Najnovije

Skrbeći o prirodi skrbimo o čovjeku

Skrbeći o prirodi skrbimo o čovjeku
Danas je u OŠ Ivana Gundulića obilježen Dan škole, a središnji događaj bila je svečana priredba kojoj su uz učen...
Skrbeći o prirodi skrbimo o čovjeku