StoryEditorOCM
Kultura69. DUBROVAČKE LJETNE IGRE

GLAZBENI DAR GRADU Nastupili Marin Maras i simfoničari

Piše DV
12. kolovoza 2018. - 11:20

Glazbeni program 69. Dubrovačkih ljetnih igara nastavljen je sinoć koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem mađarskog dirigenta Tibora Bogányia uz nastup dubrovačkog violinista Marina Marasa u atriju Kneževa dvora.


Program koncerta donio je Plesove iz Galante Zoltána Kodálya, Koncert za violinu i orkestar Samuela Barbera i Simfoniju br. 5 u d-molu tzv. Reformacijsku Felixa Mendelssohna.

Dubrovački simfoničari nezaobilazan su dio glazbenog programa Igara, mađarski dirigent Tibor Bogányi već sedmu sezonu obnaša dužnost šefa dirigenta Panonske filharmonije, a violinist Marin Maras (1990.) jedan je od vodećih hrvatskih glazbenika mlađe generacije.

Glazbeno školovanje započeo je u rodnom Dubrovniku, gdje je završio nižu glazbenu školu. U dobi od 15 godina, kao posebno nadaren, upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu, u klasi profesora Leonida Sorokowa.

Magistrirao je 2011.g, a školovanje nastavio na prestižnoj „Universität für Musik und darstellende Kunst“ u Beču, u klasi istog profesora.

Prvi solistički nastup ostvario je u Maras dobi od 11 godina upravo s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, s kojim je kasnije odsvirao brojne solističke koncerte.

25. travanj 2024 22:37