StoryEditorOCM
KulturaRAZVIJANJE KREATIVNOSTI KOD DJECE

PROJEKT NARODNE KNJIŽNICE I UDRUGE ARTAREA Završena radionica "Od priče do predstave"

Piše DV
3. kolovoza 2018. - 22:03

Odjel za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad i Udruga ARTAREA organizirali su ciklus radionica „Od priče do predstave“ u kojem se 18 polaznika upoznalo s procesom nastajanja predstave.

Baveći se svim segmentima priče i svim segmentima izvedbe, prošli su kroz proces nastanka predstave te, uz pomoć voditeljica, kreirali dijaloge, glazbenu pratnju, scenografiju i kostimografiju za svoju predstavu.

Tko sam ja? Što volim? Što ne volim? Što želim? Kamo sam krenuo? Jesam li hrabar? Čega se bojim? Što me raduje? Tekst slikovnice “Ja”, Phillipa Waechtera, propituje sve ovo i još puno toga, a mali polaznici spoznali su i dali odgovore na ova pitanja.

Podizanje svijesti o važnosti čitanja, razvijanje kreativnosti kroz različita umjetnička polja, poticanje djece na stvaranje i donošenje vlastitih odluka ciljevi su ovakvih radionica, a rezultat koji je bio vidljiv nakon četiri susreta – potvrda da oni to mogu.

Jednosatne radionice su se održavale od 30. 7. do 2. 8. 2018. g., a voditeljice radionica su bile dramaturginja Ivana Đula, koja je i autorica programa te slikarica Lena Kramarić.

25. travanj 2024 10:25